O alta dar aceeasi Romanie(III)-Sighisoara-Casa cositorarului


La Sighisoara in Cetate -aflata in plina amenajare si reabilitare   dupa  documente si planuri si nu dupa ureche -se  gaseste Casa Cositorarului. Cafe dupa cum scrie pe  zidurile cladirii. De fapt o cafenea saseasca(  laolalta cu doua camere de dormit)reconstituite  toate cu migala,pricepere si pasiune de proprietarii localului.Lipsita de kitch-ul curent si impamintenit, fara  clisee ,cafeneaua chiar  este una saseasca , de-a locului , de-a Translivaniei si Romaniei. Ideea de la care pleaca proprietarii casei este una normala .Ofera  turistului ceea ce cred ei ca trebuie sa vada,sa manance ,sa bea in ton cu vechile dar mereu proaspetele obiceiuri locale si nu ceea ce le imping altii sa ofere ca sa fie in ton cu moda consumismului grabit si la botul calului. Si inca ceva important :aici gasiti numai torturi(excelente) ardelenesti facute dupa retetele clasice, normale si nu aiureala industrializata care bintuie si in  domeniul prajiturilor.

Sositi la…. castel(cafe) doi domni bine imbracati va vor ura bun venit in Cetate .Face parte din obiceiul locului, nu va speriati….!

Asadar  vizitati Casa si….   http://www.casa-cositorarului.ro

Reclame

3 gânduri despre “O alta dar aceeasi Romanie(III)-Sighisoara-Casa cositorarului

 1. Am mancat la terasa lor, e minunat, seserturi senzationale. In octombrie urmeaza sa ma si cazez acolo si intamplator am nimerit aici. Am gasit numai impresii de bine, bravo lor.

  Apreciază

  • @negoita simona andreea:ma bucur sa constat ca la ceva vreme de cand am scris textul deserturile de la Casa Cositorarului sunt la fel de senzationale…..
   Va doresc un octombrie frumos in Cetate si va astept , de cate ori aveti timp, pe acest blog!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s