Tragedie aviatica la Campia Turzii. Doi piloti militari de elita au murit !


Un avion MIG 21 apartinand fortelor militare aeriene romane s-a prabusit ieri langa Campia Turzii .Veneau la aterizare   si accidentul s-a intamplat la cateva sute de metri  de baza Flotilei Aeriene.

Numele lor este Laurentiu Chirita si Sorin Avram.Piloti de elita cu peste 1000 de ore zbor la activ . Ramasitele lor pamantesti  vor fi culese cu greu din mormanul de fiare ramas.

Aveau amandoi prea frumoasa varsta de 40 ani. Laurentiu Chirita pilotase  si avioane americane in cadrul cooperarii cu NATO.

Nu se stie cauza accidentului. Cutia neagra a fost gasita. Mai mult ca sigur cauzele se vor afla dar vor ramane, pentru public,  inmormantate  in fisetele Ministerului Apararii.

In ultimii 20 de ani  s-au prabusit 19 avioane  de tipul MIG. Avioanele de acest tip  mai pot zbura pana in 2013 cand se termina resursa de zbor.   Ele sunt in dotare de  30 de ani.  In timp au  fost inobilate cu o noua aparatura de bord. Motorul a ramas cel vechi.

Pilotii militari sunt un corp de elita a armatei romane. Niste oameni deosebiti care imbina curajul nebunesc cu o  pregatire  uriasa si  cu un risc totdeauna plutind peste ei.  Se prea poate ca avioanele  din dotarea armatei sa fie vechi. Se prea poate  sa fie nevoie  sa  inoim macar in parte flotila noastra. Sa o facem  repede si cu aparate noi. In fiecare zbor este un risc  dar trebuie ca acest risc sa fie adus  in niste limite. Eliminati niste factori.

Pana atunci sa  aprindem in gand o lumanare  intru cinstirea celor doi bravi disparuti si sa ne rugam  sa nu mai  avem astfel de tragedii.

Decizia  privind tehnica si  conditiile de lucru si zbor se ia in alta parte si  ea trebuie sa fie una  in favoarea acestor aparatori ai aerului. Romania prin armata  are nevoie de  avioane si piloti. Neconditionat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s