Locuri si oameni din Gavojdia(VII)


11. Generatia  mea

Sunt deja oameni in varsta. Oameni care au reusit.

Emil Avram(varul nostru la fel ca si fratele lui, Petru Avram) este un distins profesor universitar la Academia Militara in Bucuresti. Cariera deosebita inceputa cu absolvirea cu brio a   Institutului Politehnic Timisoara,un doctorat stralucit la acelasi Institut  si incununata  cu  o remarcabila  activitate stiintifica si universitara la prestigioasa Academie.  Emil este un rafinat  intelectual  cladit pe multa munca si lectura. A scris  in tinerete poezie si proza. A activat la celebrul cenaclu  studentesc Pavel Dan din Timisoara  avand colega de cenaclu si de  scris printre altii pe   actuala profesoara universitara Adriana Babeti (fosta Simlovici)-Universitatea de Vest Timisoara, critic literar si eseista stralucita.In anii tineri ne-am format impreuna. Am citit acelasi carti, ne-am imprumutat carti, am cautata sa descifram si disecam lumea in nesfarsite convorbiri .

Fratele lui,Petru Avram  este un bun tehnician veterinar si gospodar.A fost primarul  comunei pentru un mandat.Fire energica, hotarata, Petru a  ramas peste ani  neschimbat.Este singurul nostru neam apropiat ce traieste in Gavojdia.Are trei baieti,  toti asezati pe la casele lor.

Ioan Buleja. A terminat matematica la Universitatea din Timisoara si a  profesat multa vreme in informatica la Centrul Judetean de Calcul  Resita.Cand eram studenti ne vedeam des mai ales la Timisoara.Veneam  des la Timisoara si cel ce ma conducea in mediul de acolo era Ion B.

Ion Todor a absolvit  Facultatea de stinte Economice  al aceleasi Universitati.  Cariera buna in Lugoj la diverse firme.

Nicolae Berneantu. Prieten din copilarie la fel ca ceilalti. Drumurile noastre s-au despartit odata cu plecarea mea la  B. la scoli. Am corespondat mult timp,ne-am vizitat. Stabilit in Lugoj unde are  afaceri.
Lenuta Stanescu. A fost casatorita cu Nicoae B.  Au un copil, Alina,  care acum este o doamna  in floarea varstei.Lenuta  a fost si este una din cele mai apropiate persoane din Gavojdia. Am copilarit impreuna, am trecut impreuna prin necazurile vietii la despartirea de cei dragi ai ei sau  ai nostri,ne-am bucurat  la nunta fetei ei si la nasterea nepotului.

Energica, harnica, Lenuta  s-a luptata mai mereu singura cu viata. S-a despatit de primul sot, cel de al doilea i-a murit la o varsta inca tanara. Mama  ei, o  femeie deosebit de frumoasa, a murit de tanara la 50 de ani. Au parasit-o pe rand bunici si nu demult tatal ei. Lenuta a ramas mereu pe baricade fara sa cedeze in fata necazurilor si a bolilor care vin odata cu varsta.

Adrian Lazar,fiul profesorului Ion Lazar.Un baiat  deosebit si la locul lui.

Ei sunt o parte din Gavojdia asa cum o stiu de la varsta primilor ani de scoala. Cu multi am fost coleg in ciclul primar facut sub conducerea aprigului si  exigentului invatator domnul Stoica. Cu unii ma vad mai des,cu altii rar.

Sigur sunt mai multi cei din generatia mea.

Pe cei ce nu i-am amintit nu inseamna ca i-am uitat!

Un gând despre “Locuri si oameni din Gavojdia(VII)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s