Romania anului 2010.Cateva aspecte pozitive


Tot anul ce trece presa si(uneori) chiar si noi din aceste pagini, am criticat Romania.In general tonul a fost de la” nimic nu merge” la „totul este rau in aceasta tara”…

Este momentul sa subliniem si aspectele pozitive si lucruri bune care s-au intamplat in Romania anului 2010. Sta in programul cu care am pornit la drum acest blog. Si nu ne dezicem de acest program.

Cred ca in Romania s-au intamplat si lucruri bune si vom sublinia acest fapt in profida criticilor ce ni se vor aduce.

1.Agricultura.A fost un an agricol bun.Daca ma refer numai la sectorul legume fructe oricine a putut sa vada recolta bogata in piete.Asta nu inseamna ca agricultura s-a modernizat si tehnologizat peste noapte cu ajutorul statului.

Saracia austeritatea si asprimea vietii a facut pe multi sa-si lucreze pamantul.Cu pluguri trase de cai sau tractoare cu  alte improvizatii,cu irigatii construite  rudimentar,spectrul saraciei l-a indemnat pe taranul roman catre munca.Sau cel putin pe o parte din taranii romani.Rezultatul s-a vazut iara  romanii s-au intors pentru aprovizionarea de toamna iarna  catre produsele romanesti din piete.Spun romanesti dar  nu mai poti fi sigur pe samanta care le-a dat nastere….

2.Deschiderea Centrului Renault-Dacia de la Titu.Este un centru tehnic de conceptie pentru automobilele ce se vor fabrica in aceasta zona.Vor fi in final cca trei mii de aangajati.Majoritatea covarsitoare tineri ingineri,economisti romani.Reamintesc ca Loganul a fost proiectat de Centrul Renault de langa Paris.Ca la Dacia nu exista practic servicii de conceptie.Este o realizare singulara prin amplitudine si prin  increderea acordata tinerilor romani.

3.Numirea  si activitatea meritorie a lui Dacian Ciolos  in functia de comisar pentru agricultura a UE.

4.Cateva remarcabile succese in sport:bronz Europene handbal feminin,Ana Porgras campioana modiala gimnastica-barna,Lucian Bute, canotoarele,echipa de rugbi calificata la Cupa Mondiala,triumful lui Mircea Lucescu -un excelent parcurs cu echipa sa de club.

5.Cultura.Filmul „Eu cand vreau sa fluier fluier” premiat la Berlin,aparitia meteorica si in buna traditie romaneasca din neant a lui Ion Barladeanu, noua scoala de film din Romania.Un artist pladtic de anvergura,Mircea Cantor.Lipseste cartea…

6.Semnele disparitiei statului asistential.

7.Cateva constructii de utilitate publica au inaintat rapid:Cluj Arena si Lia Manoliu Arena.Inaugurate:Patinoarul olimpic de la Brasov

8.Catalin Tolontan si dezvalurile din cazul Ridzi.O remarcabila investigatie care a mai atenuat senzatia generala  de „aservire” a presei….

9.Inceputul de dreptate sociala(vezi  actiunea de  eliminare a salariilor si pensiilor „nesimtite”

Mai sunt si altele.Astept completarile dvs.

Reclame

2 gânduri despre “Romania anului 2010.Cateva aspecte pozitive

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s