Dragos Paul Aligica.Orez umflat in vechea garda a PDL.


Un fin analist si comentator al fenomenului politic de la noi,l-am numit pe Dragos Paul Aligica, anunta intr-un articol( http://www.contributors.ro/politica-doctrine/pdl-si-liderii-sai-o-precizare/) despartirea de PDL:”Pentru mine, ca publicist si comentator public, din acest moment, PDL si solutiile la problemele sale strategice nu mai exista ca preocupare”.

Scurt si cuprinzator.PDL este cel care pierde. D.P.Aligica face parte din categoria analistilor avizati,este autorul unor studii si carti despre dreapta ca ideologie  si mai ales privea cu intelegere dar fara rabat  eforturile  cel putin  a unei parti din PDL pentru a moderniza Romania.

Fireste si-a ingaduit   din aceasta postura sa  atraga atentia asupra momentului  nesperat  pentru PDL,fata cu probabila Alianta PSD+PNL+PC,de a ocupa  partea dreapta a spectrului politic. Ingaduindu-si observatii de bun simt care conduc la necesitatea unei mixturi de lideri la congresul proxim al  partidului.Garnitura  de „baroni” sa  cedeze si sa aduca la conducere alaturi de unii din ei (neaparat)  o alta  garnitura  care sa aiba increderea populatiei(asa cum reiese din sondaje). Aligica arata ca  in acest moment Macovei,Cristian Preda,Sulfina Barbu,Voinescu beneficiaza de o incredere a populatiei   cu 20-30% mai mare decat  vechii lideri :Blaga,Videanu,Stoica,Flutur, etc.

De aici a pornit  nemultumirea baronilor.Folosesc termenul in acceptiunea de ins care nu se lasa dus  sub nici un motiv, de ins care se crede  pe vecie  indreptatit sa ramana la bucate pe baza unei munci anterioare sau pe baza unei activitati  intr-adevar benefica  partidului dar care poate fi continuata nu neaparat din pozitia de  ins care are cutitul in mana…

Acesti baroni s-au simtit ofuscati de  articolul lui Aligica, semn ca-l luau in seama  serios pe analist.

Ei spun ca stau mai bine in sondaje decat garda tanara si Aligica le demonstreaza tehnic ca este invers.Nu intru in detalii.Incercam  acum cateva zile aici(https://ioanavram.wordpress.com/2011/01/15/ultima-sansa-a-pdl-sau-partidul-ultimei-sanse/) sa subliniez ca  ultima sansa  a PDL-lui este  daca la  congresul din februarie  se va ajunge la o noua conducere  in care sa conlucreze  garda veche cu cea noua.Garda noua care beneficiaza de mai multa incredere din partea populatiei decat cea veche  dar nu are notorietatea celei vechi.Ba chiar  credeam  necesar ca cei din garda veche(unii) sa faca un pas inapoi.Fara Emil Boc.

D.P. Aligica sugereaza  o conducere” impletita”, nou-vechi!Vechea garda s-a simtit ofuscata si  pe loc orezul s-a umflat.

Este semnul ca deocamdata asteptam deageaba  reformarea PDL. Ca  congresul din februarie nu va aduce nimic  nou, ca cei vechi nu cedeaza.

Este optiunea lor,probabil va fi optiunea partidului si atunci  mai ramane un fel de kamikadze  a  aripii noi care sa incerce un nou partid(care evident nu va avea succes).

Si cu asta  PDL  va avea soarta PNTCD si peste toate s-a pus punct.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s