40 de mucenici


Mucenicii au refuzat sa se inchine  idolilor.Sa renunte la crestinism.Au fost intemnitati ,batuti si, ca suprema incercare condamnati la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei.Minunea a facut ca peste noapte apa lacului s-a incalzit si  patruzeci de cununi stralucitoare au pogorat asupra lor. Au fost scosi vii din lac,li s-a zdrobit fluierele picioarelor si lasati sa moara.

Martirajul,jertfa lor este egala cu daruirea totala lui Hristos.

Asa suna povestea  celor 40 de mucenici auzita  demult de la bunica noastra.Ne povestea  timp in care pregatea mucenicii, acei colaci  speciali  in forma de opt  presarati pe deasupra cu multa nuca si insiropati la fel de bine.Povestea  trecea pe langa noi,gandul era la mucenicii din coca, pe care-i asteptam la gura cuptorului.Nu primeam vin,sangele celor   morti si niciodata nu am baut 40 de pahare de vin. Am mancat mucenici atunci. Ne gandim acum la jertfa pilduitoare a celor 40. Toate se amesteca,toate pana la urma se decanteaza.Si se despart.  De la obicei la  constiinta jertfei si  a ne-cedarii… Pana la capat. Cuvinte frumoase.Cine mai are azi nevoie de cuvinte frumoase?

Cine mai  ia aminte la pilde?

Totul se amesteca in viteza,in alt ritm, unde cele spirituale nu-si mai gasesc locul….Materialul,concretul,pragmaticul ne piseaza zi dupa zi  inlaturandu-ne de la altele.La fel de necesare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s