Umilitoarea convorbire!


Acum cand peste  noi a trecut ceva timp sa recitim la rece  urmatorul fragment din stenogramele deja celebre.Discutia se poarta intre Sorin Ovidiu Vantu(patronul) si Doru Buscu(directorul Academiei Catavencu):

«S-a terminat cu glumele de genul independenţă editorială, să îmi pot face eu şmenurile»(….) «Eu asta încerc să-ţi spun. Că dacă fixăm ca strategie că de mâine susţinem actele guvernului, de mâine trustul ăsta de presă, inclusiv Academia Caţavencu, susţine actul de guvernare…singura condiţie aici este decizia lui Vântu, asta încerc să-ţi explic, Doruleţ… Deci, construieşte organizaţia în acest sens, bătrâne ! Nu mai există de-acuma, când discutăm, domnule, Vasile Ionescu este atacat la noi. Păi din momentul ăla, Vasile Ionescu s-a terminat cu el ! El nu mai există în paginile Academiei Caţavencu… Tocmai de aceea, ce-ţi spun, dragul meu prieten, ea (Academia Caţavencu) trebuie să răspundă intereselor patronatului. Punct ! … Ea trebuie să răspundă intereselor lui Sorin Ovidiu Vântu. Punct ! »(preluare dupa http://www.hotnews.ro).

Nu discut aici punctul de vedere a patronului.Este pana la urma dreptul lui  sa ceara o anume strategie.

Convorbirea descalifica total pe jurnalist,pe Doru Buscu.Predarea cu arme si bagaje la trustul lui Sorin Ovidiu Vantu  a celor de la Academia Catavencu a fost mai mult decat o predare,a fost  o abdicare. „Sarmanii” au crezut ca-si umfla conturile cu banii  obtinuti de la Vantu si  fac in continuare  pe „desteptii”.Adica si cu mandra si cu draga!

In primul rand s-au prins cititorii.Si asa din aproape in aproape s-a ajuns la falimentul, candva, apreciatei reviste.

Vinovati de faliment sunt desigur jurnalistii care  au fost si actionari la  societatea ce a editat-o.Doru Buscu si ceilalti…..

Recititi convorbirea si veti vedea de ce  avem presa care o avem.

Si pe care o meritam din moment ce noi incurajam  prin cumparare si prin rating aceste produse.

Nu demult  o distinsa doamna care a facut in anii ’90 valuri(binemeritate pana la un punct, cu al sau „Memorial al durerii”) se rastea  inciudata la  autoarea unui articol care punea sub semnul intrebarii premiul obtinut de jurnalista Dana Grecu de la Antena 3   din partea APTR(Asociatia Profesionistilor din Televiziune). Cum arata  inca  din titlu aceasta Asociatie premiaza  pe cei mai buni dintre profesionistii televiziunilor.A fi profesionist in ale jurnalisticii inseamna in primul rand sa-ti informezi corect  auditoriul,cititorul.Nuantele,opinia vine dupa…..

Aduceti-va aminte de episodul cu examenul  bacalaureat de la Antena 3,episod coordonat de susnumita ziarista si dovedit un fals….Astept din partea d-nei Lucia Hossu-Longin  putina cainta dupa sustinerea inflacarata a premiului acordat jurnalistei de la A3.

Episodul povestit are legatura cu incurajarea ,sustinerea noastra a publicului… a unor produse de media fara sa observam, bietii de noi!,manipularea, isteria impusa  s.a.m.d.

Indiferent  sub ce nume,indiferent sub care patron „Catavencii” vor purta de acum incolo(pentru mine cel putin) numele compromisului, a abandonului de la etica de fapt suma a ceea ce nu trebuie sa faca un jurnalist pentru a fi respectat….

2 gânduri despre “Umilitoarea convorbire!

  1. Pingback: Primul caz de “azil politic” de la Antenele turnătorului Felix (ca pe vremea lui nea’ Ceașcă: să scapi de Securitate trebuie să fugi în străinătate) | Sareinochi's Blog

  2. Pingback: Adevăratul program de guvernare al USL | Sareinochi's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s