Maidanezul constitutional.Un articol eveniment scris de Dan Tapalaga


Anticipat inca din ultimile saptamani   ale lui  2011, noul an pare a fi unul menit sa spulbere Romania, in care mai credem cativa,  catre  patru vanturi….

Dan Tapalaga este unul dintre putinii  jurnalistii analisti care s-au aplecat cu  onestitate asupra  problemelor reale ale Romaniei si a  luptat, prin scris, la incercarea de modernizare reala a tarii. A fost alaturi de fortele  care doreau, la un moment dat, modernizarea acestei tari…. Totul pare si  tinde sa duca ( acum si   in viitor) Romania pe o spirala   in care  amestecul intre bun si rau,intre valoare si non valoare, intre munca si nemunca intre adevar si neadevar se  estompeaza discret dar hotarat.In piataactorii de pe scena politica mai au putin si  ajung la o istorica impacare.Toate acestea  pot sa conduca spre o  Romania  desprinsa de la traditie,adevar si lege  si impinsa acolo unde gri-ul predomina.

Dan Tapalaga  scrie  cu  o disperare  mocnita despre  cele ce se intampla azi in Romania.Cum  actioneaza in dispretul  normelor  firesti  unele institutii fundamentale ale statului roman……. Maidanezii au pus un fel de motz peste „tortul” -amestec  ce ni se serveste de  zile bune…..

Si acum o parte din text:

Merita pus pe steag, ca stema, ridicat la rang de simbol national, daca tot l-am institutionalizat la nivel constitutional. De astazi, maidanezul nu mai este un simplu caine comunitar, ci jivina nationala protejata de judecatorii Curtii Constitutionale. Mai lipseste sa-l declare Biserica Ortodoxa animal sacru si sa ne inchinam Lui. Ce deranjeaza cumplit la aceasta hotarareeste lipsa de responsabilitate. In schimb, Curtea Constitutionala a dat unda verde euthanasierii independentei magistratilor fara drept de apel. Alta iresponsabilitate, care ne va ucide lent statul de drept……..

Vrei sa ai responsabilitatea unui caine? Ia-l acasa si ingrijeste-l. Asa raspunzi atat pentru viata si sanatatea lui, asa arati ca ajuti si respecti comunitatea in care traiesti…..

Articolul integral se poate citi aici:http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11166222-maidanezul-constitutional.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s