Dragos Paslaru, un mare actor retras in pustie


Din cand in cand presa mai publica stiri depre Dragos Paslaru. Pentru cine nu stie, Paslaru a fost (este) un mare actor,printre cei mai buni ai generatiei noastre. La inceputul anilor ’90  a renuntat la lumea  de pana atunci  si  a intrat in lumea  monahala. A   urcat trepte si acum este parintele Valerian care vietuieste intr-o casuta din barne asezata in pustie la peste 1500 de metri undeva in sudul Muntilor Capatanii-judetul Valcea.

Am notat aceste date pentru o  coincidenta,asemanare sau joc al sortii, straniu.Locul unde vietuieste Dragos Paslaru se afla nu departe de localitatea Costesti -Valcea. La Costesti  s-au dat acele lupte  ciudate si parca  venite din alt secol, in 1999, intre „gherila” minereasca condusa  de Miron Cosma si autoritati(politie,jandarmi,etc).  Tot  „trupele” de mineri de sub conducerea lui Miron Cosma l-au batut pe Dragos Paslaru cu „ocazia” mineriadei din 13-15 iunie 1990 pana  a intrat in coma.

Dupa acest  tragic episod  Dragos Paslaru  renunta la  activitatea din teatru si film ,renunta la familie (era casatorit si  fiul lui avea  atunci 11 ani) si se retrage in alta lume.

Nu vom sti  niciodata motivele  acestei despartiri. Poate doar daca Dragos Paslaru se va hotari candva  sa le divulge. Un raspuns l-am primit de la marele actor: l-am  re-gasit pe Dumnezeu.Dupa cum tot el spune : ma rog in fiecare noapte sa nu mor in somn…..

Retragerea in pustie  a lui Dragos Paslaru este unul din cele mai   dramatice  gesturi facute de  un membru de frunte  al generatiei noastre.

Sa o respectam chiar daca nu  avem (si poate nici nu avem nevoie de )   explicatii…..

Fotografia preluata dupa:www.crestinortodox.ro

Reclame

Un gând despre “Dragos Paslaru, un mare actor retras in pustie

  1. poate si-a gasit linistea sufleteasca ,de care noi muritorii de rand, nu prea avem parte !un mare actor batut bestial de niste criminali de mineri care ii aveau in frunte pe ilici si pe m cosma !si mai era unul la transporturi care dirija trenurile cu mineri , bine mersi vorbesc de zdreanta de marinar !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s