Florenta,fotbal si nebunie….


S-a intamplat pe „Artemio Franchi” stadionul din Florenta  la un meci al echipei locale,Fiorentina, contra celor de la Novara. Las la o parte ca Fiorentina actuala este departe de echipa care a avut-o candva. Nici macar nu se apropie de epoca Prandelli-Mutu. Ca sa nu mai vorbim de echipa de aur de acum ceva ani cu Batistuta si Rui Costa. Fotbalul  nu mai este un joc.Este o afacere  in care sunt puse in joc de la milioane de lei la milioane de dolari sau euro. Fotbalul a devenit demult o afacere de totul sau nimic. Mafie,pariuri,marketing cat se poate  uneori si spectacol.Si peste ele pasiune dusa pana dincolo de limite.

Meciul Fiorentinei avea o incarcatura deosebita.Echipa joaca prost,rezultate  putine si suporterii au ajuns sa-si huiduie favoritii. Echipa din Novara a condus cu 2-0, meciul s-a terminat nedecis(2-2) dar o intamplare petrecuta pe parcursul lui a aruncat in aer totul. Antrenorul Fiorentinei Delio Rossi  l-a schimbat pe sarbul Ljajici cu un alt jucator.

Ljajici a venit la margine  si inainte sa se aseze pe banca de rezerve  si-a aplaudat ironic antrenorul si ca o incoronare   ia aratat si  degetul mijlociu. Gestul acela preluat de la americani,o infectie de mitocanie.

In secunda urmatoare Rossi la luat la pumni pe tanarul mitocan prabusindu-se pur si simplu peste acesta. Au fost despartiti de cei din jur dupa alte cateva zeci de secunde.

Ljajici a incasat-o scurt,dur si meritat. Delio Rossi a fost demis de catre Fiorentina cateva ore mai tarziu. Jucatorul se alege probabil cu mustrare.

Mitocanul  jucator,ajuns la 20 de ani nici mare vedeta nici cu realizari deosebite isi permite sa-si manifeste iritarea pentru schimbare cu gesturi  de retardat. Delio Rossi nu poate sa-si tina in frau nervii si-i aplica o corectie in vazul lumii si al camerelor televiziunii.

Viata antrenorilor depinde de rezultate. Si atunci este dator sa faca oricate schimbari tactice sau de jucatori pentru a castiga.Cand nu mai sunt rezultate  este pus pe liber…. Asta e nebunia fotbalului.Nimeni nu mai are rabdare,nimeni nu mai construieste,totul este o goana nebuna dupa rezultat si bani.Si atunci cand un putoi  care a fost zero pe teren se si manifesta in felul descris si toate sunt incinse la maximum, explodezi….

Nu aplaud corectia aplicata  de Rossi jucatorului dar o consider necesara. Locul nu a fost cel mai nimerit. Trebuia sa se petreaca in vestiar.Nu se mai poate rabda   intinzand si celalat obraz si aplicand ca vitele conceptul de  politica corecta atat de drag azi americanilor si unora din vest. Principiile sunt principii si lumea a fost croita dupa  cum a vrut bunul Dumnezeu. Nu facem azi din bataus si mitocan inger si  noi ceilalti ne oferim spasiti obrajii pentru palmele lor. Decizia clubului de  al demite pe Rossi este corecta. Corect era sa-i anuleze si contractul lui Ljajici impreuna cu o grasa penalizare si sa-l lase somer.

Altfel  nebunia la care duce uneori  fotbalul va face noi victime ,totul devenind  o tara a nimanui fara legi si unde nu mai exista jocul ci doar afacerea…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s