La vremuri noi (USL) aceleasi apucaturi ca-n vremurile vechi(PDL)


Presa informeaza ca in unitatile scolare din tara au  loc inlocuiri  din functie a directorilor de scoli(licee,gimanziu,gradinite) cu  persoane agreata de catre USL sau membri ai unui partid din aceasta alianta. Cazul judetului Timis  este  exemplu.Toti directorii liceelor de prestigiu din judet au fost inlocuiti. La Sanicolau Mare toti directorii  unitatilor de invatamant din oras au fosdt inlocuiti. Si asa mai departe.Aceeasi metoda folosita de PDL cand a preluat puterea dupa divortul de PSD si inchegarea aliantei cu UNPR si UDMR.

Am criticat si atunci,critic si acum  aceste schimbari.Ele nu au nimic  comun cu legea cu performantele  respectivului in post.Aceste numiri sunt  recompense  facute de partide unor clienti sau membri.

Fabulos este ca pana  si la conducerea gradinitelor s-a mers pe  schimbari cu tenta politica.

USL nu are ce sa comenteze  la aceasta critica.

Daca arata  cazuri de   conducatori  fara performante  sunt de acord, daca  cei numiti  au vreun palmares profesional iarasi da…….

Pana atunci o consider o bataie de joc   la adresa invatamantului romanesc.

Asa cum a fost si atunci cand PDL a facut  schimbarea   anterioara.

De ce se merge cu patima si politicianismul hraparet pana la scoala nu am sa inteleg.Si voi critica pe oricine incearca astfel de numiri care nu au la baza criterii strict profesionale si manageriale  conform legii.

Pana cand aceste numiri vor fi tot politice  sa incetam cu plansul   procentului de 40%  reusiti la Bacalaureat!

2 gânduri despre “La vremuri noi (USL) aceleasi apucaturi ca-n vremurile vechi(PDL)

 1. In comuna in care locuim, s-au tot perindat directori de scoli,si de fiecare data sa schimbat si personalul auxiliar la cererea primarului,care numeste de fapt ,prin inspectoratul judetean directorul. Asa se procedeaza cu politistii,care nu-i fac pe plac alesului local,se intervine la centru pentru a fi mutat in alta localitate.Totul se rezuma la acapararea puterii, dar de igiena elevilor nu le pasa.Scoala nu are apa curenta,cu toate ca cu ajutor strain a fost rezolvata situatia inca din anii 2000.între timp s-au furat multe tevi de cupru si altele,devenind imposibila functionarea încalzirii centrale. Grupul sanitar este in curtea scolii si este insalubru.Profesorii,care pot ,în pauza se duc acasa la toaleta.Cei care fac naveta nu au curaj sa spuna nimic,ca-i da afara.
  Aceasta situatie ,cred ca se gaseste in multe localitati rurale din tara,si nimeni nu i-a nicio masura,Nu presedintele sa premierul este de vina,ci acei oameni,care sant platiti pentru bunul mers al procesului de educatie din scoli.Cand am auzit de la un copil ca fuge acasa la WC,in pauza,mi-am dat seama ce situatie este in scoala.Primarul uselist care cu surle si trîmbite si-a facut campania electorala,impartind inainte de vot ”cadouri electorale” cu orchestra de muzica populara,sucuri si prajituri.,pe acei bani putea sa rezolve multe neajunsuri.din scoala.

  Apreciază

  • @margareta: tabloul realist zugravit de Dvs. este identic pentru multe din scolile de la tara din Romania.Din pacate…..Este evident mana primarului si nu treaba Presedintelui sau Premierului….
   Primarii nostrii se aleg cu muzica populara si bere sau sucuri nu dupa ceea ce ar trebui sa faca…..

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s