O fotografie care nu spune nimic celor mai multi


Am gasit-o intr-un album de  pe un site(http://comunagavojdia.ro/fotografii/index.php?/category/2).Este copiata dupa originalul  din hartie foto.Margini ingalbenite,pastrata in cine stie ce cufar sau intre filele unei carti.Jumatatea anilor ’70. Echipa de fotbal din Gavojdia. Vine parca din alt veac,din alt timp.Totdeauna, incepand cu tatal nostru si pana la noi  copii lui, am iubit fotbalul.Unii dintre noi l-au si jucat la nivel profesionist  altii  adica eu, doar un biet amator de miute pe terenuri de zgura,betonate sau tapsane.

Fotografia pare ireala, dintr-un timp inchis odata pentru totdeauna.Pentru cei multi nu are nici o valoare.Pentru mine  este un semn rar al acelor timpuri.Cand inca eram intr-o matrice,cand inca eram  o familie cu parinti, bunici si toate se roteau  incet egal  odata cu acest Pamant. Este o vedere din istorie ,o istorie a mea,a  tineretii.In fotografie sunt doi dintre fratii mei. Frumosi si superbi asa cum sunt toti cei  tineri.

Dintr-o data m-am simtit aproape de acel timp, de un timp in care eu incercam sa-mi aflu rostul in viata sau sa-mi construiesc acel rost si toate astea se intamplau departe de Banat…. O fotografie prin care descopar momente din viata de zi cu zi a fratilor mei la care fatalmente nu am putut lua parte, plecat fiind cu scoala si viata prin alte locuri  departate…..

O fotografie care nu are nimic sentimental,lacrimos ci imi descopera fragmente nestiute din viata obisnuita,comuna a  celor ce sunt singura mea avere.Fratii mei!

Un gând despre “O fotografie care nu spune nimic celor mai multi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s