Cristi Minculescu paraseste IRIS


In aceasta vara nebuna,uscata si rareori binecuvantata de ploaie  toate vin  anapoda.Stirea zilei,a saptamanii,una din stirile anului, este plecarea lui Cristi Minculescu de la IRIS.

Pe 2 septembrie ar fi ultimul concert in formula actuala. Minculescu a anuntat colegii de trupa ca pleaca in urma cu ceva vreme si  abia acum stirea a aparut in presa. Motivele sunt, se pare,  (nu se putea altfel) cele financiare.Dupa declaratia lui Nelu Dumitrescu(liderul trupei)Cristi Minculescu ar fi nemultumit cu banii pe care-i castiga. Ar vrea mai multi.

Nu se stie unde si cu cine va canta in continuare  Minculescu.

Se pune punct  unei activitati frumoase.Plecarile din trupe sunt ceva obisnuit.Muzicienii ajung la un moment dat sa nu se mai inteleaga,  cauzele fiind diferite si multiple: financiare,plictisul,saturatia,varsta care nu te mai lasa nici macar cu sufletul sa fi muzician  rock,neintelegerile asupra conceptiei muzicale de urmat,etc,etc.

Este clar pentru toti iubitorii de muzica rock ca Minculescu a fost una din cele  mai speciale si bune voci ale acestei muzici.
Rar mi-a fost dat sa vad/aud o voce care se pliaza complet pe acest concept de muzica.
Din pacate realizarile  lui Minculescu nu au fost la valoarea vocii.Sau mai exact trupa IRIS n-a  avut si chemare catre compozitie,n-au avut nici un compozitor care sa scrie si compuna exact pe stilul lor. Multe dintre melodiile cantate de IRIS sunt reluari(evident cu accente originale) a unor melodii celebre.Sunt si compozitii originale,bune dar repet  acum nu gasesc una care sa se  puna  emblema  pentru  marele talent  vocal care este Minculescu.Nu sunt aspru,constat cu regret……

Miculescu si-a pus in valoare calitatile in concert.Este unul din putinii solisti care au stiut sa se desfasoare in toata splendoarea muzicala  in timpul concertelor live.

Sa luam despartirea  cum este si sa uram succes pe mai departe  si celor ramasi si lui Cristi Minculescu.

Dincolo de asta,  despartirea  lui Minculescu ne arata si  ca este traziu.Tarziu prin varsta,trup poate mai putin minte.Vine o vreme cand noi cei trasi de la mama rock-ului il vom asculta  numai acasa  fredonand (precum Beatles :”When Im  Sixty- Four”……..)  extraordinarele  cantece din tinerete(sau mai exact anii’70-80).

UPDATE: Cristi Minculescu: „Nu e vorba de niciun conflict și băieții chiar mi-au respectat decizia și nu are legătură în plan personal cu niciunul dintre ei. Vreau să le mulțumesc lor și vouă pentru suportul moral de acum trei ani și jumătate. Acum trebuie să-i urez succes lui Toni pentru că o să aibă o treabă de făcut. A fost frumos, dar orice vis frumos dispare dimineața și momentul ăsta a venit acum„.(http://www.adevarul.ro/life/vedete/Cristi_Minculescu-primele_declaratii_despre_plecarea_de_la_Iris-_-Nu_ma_retrag_din_muzica-ma_retrag_de_la_Iris-_A_fost_frumos-dar_orice_vis_frumos_dispare_dimineata_0_764323666.html#)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s