O alta voce de aur a Banatului: Ana Munteanu


Banatul a avut, are, doua voci de aur: Mariana Draghicescu si Ana Munteanu. Ambele au apucat calea strainatatii dupa ce au devenit cunoscute aici in tara. Ana Munteanu a disparut si ea din peisajul  muzicii poipulare  banatene odata cu  ce a ramas in America. Revenirea  in tara a fost de scurta durata interpreta locuind acum la Madrid. Este una din cele mai  pure  si ample voci ale cantului popular banatean. Din pacate este   aproape nestiuta.  Melodiile ei se difuzeaza rar, artista a locuit departe de Banat multa vreme sau anii cei mai productivi…. Cineva spunea ca  nici pe Ana Munteanu  Banatul n-a fost in stare  sa o pastreze. Are dreptate.    Prea multi au plecat din Banat.  Si revin cu un singur exemplu din  alt domeniu muzical,rock-ul. Am in vedere pe Nicu Covaci si Phoenix.Mosul meu (al nostru) o auzise si era incantat de vocea ei. Mosul(bunicul nostru), taranul  mijlocas din pusta Banatului o auzise la Radio Timisoara si era cucerit de vocea ei. De la el am auzit prima data de Ana Munteanu.

Peste ani,sunt   35 de cand mosul nu mai  este, vocea Anei Munteanu  imi aduce aminte de toti ai nostri care nu mai sunt. Pacat ca  o mare voce ,perla Banatului- cum mai este numita,   a ajuns  aproape o necunoscuta pentru  banatenii mei.

Ana Munteanu,nascuta la Buchin langa Caransebes, ramane dincolo de toate   suisurile si coborasurile vietii, o voce extraordinara a  doinei banatene.

2 gânduri despre “O alta voce de aur a Banatului: Ana Munteanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s