O voce inegalabila a pustei Banatului: Vasile Conea


Vasile Conea este un mare cantaret de muzica populara, ajuns la maturitate.Il stiu de mult de cand eram tineri si credeam ca Banatul este cel mai frumos colt de lume.Suntem de o varsta,nu ne cunoastem,  constat ca am  invatat/ascultat muzica populara  in vremurile de demult  si de la radio Novisad(ca si Vasile Conea).

Vasile  Conea  nascut la Ciacova  in pusta Banatului are o voce extraordinara( care  s-a pastrat cu varsta,ba pare mai profunda, mai melodioasa acum) cu care am traversat   si vremurile  regimului  comunist si  a celorlalte regimuri de dupa…..

O voce care reuseste in doina banateana asa cum putini reusesc ….. Achim Nica a trecut la cele vesnice,Vasile Conea si Traian Jurchelea raman sa tina stindardul valoric sus,tot mai sus.

Ca si   oravitanul Jurchelea,  Vasile Conea este putin  difuzat in Banat si mai putin  in tara ….. Cantaretul  isi sprijina  melodiile dincolo de voce pe versuri,potrivite,sentimentale  care cantate de Conea par sa-ti mearga direct la inima  si sa ti se para ca sunt ale tale.

Fratii Milos excelentii muzicieni de la Resita  despre care am scris(postul lor de radio emite pe internet muzica populara si sarbeasca din Banat) realizeaza la postul Vest TV din Resita o emisiune saptamanala care  se cheama „Se canta live….” Dincolo de oarecari stangacii ale  domnisoarei care realizeaza  moderarea(lipsa de experienta isi spune cuvantul) emisiunea  care se sprijina pe umerii  lui Marian si Petrica Milos si a trupei lor aduce cantarea live intr-o vreme cand  se apeleaza fara rusine la play-back si CD(DVD).

Doi inca tineri animatori ai muzicii populare din Banat fac pe cheltuiala lor o imensa propaganda muzicii banatene de calitate si nu  avem decat sa le multumim.

Fratii Milos l-au avut invitat pe Vasile Conea in emisiunea lor. Este un regal muzical si    vizionand-o veti descoperi sau redescoperi pe Vasile Conea.

Mutumim fratlor Milos. Vom scrie  totdeauna, de aici de departe,  despre efortul lor intru cunoasterea muzicii populare banatene de calitate.

Totdeauna cand mie dor de  fratii mei,de Banat, de  parintii,bunicii  si neamurile noastre trecuti la cele vesnice il ascult pe Vasile Conea.Este cel mai  onest omagiu pe care pot sa il aduc.

Emisiunea o puteti urmari aici:

3 gânduri despre “O voce inegalabila a pustei Banatului: Vasile Conea

  1. Frumoase cuvinte.Pentru mine este o mare onoare sa pot colabora cu maestru Vasile Conea.Este un privilegiu primit de la viata.Sa ne ajute Dumnezeu ca aceasta colaborare sa fie cat mai indelungata si cu cat mai multe rezultate pozitive.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s