Iluzionandu-ne cu Mos Nicolae


Am ajuns si in ziua  cand Mosul aduce daruri pentru copii cuminti si ascultatori. Si pentru ceilalti daca mai este loc si….. bani.

Mos Nicolae al meu s-a pierdut printre drumurile pustei Banatului,acum acoperite de zapada ca un praf.

Majoritatea copiilor s-au trezit de dimineata cu gandul la ghete. Ce a pus mosul in ghete?

Mai pe la amiaza i-am ascultat la radio pe   cativa copii povestind ce  daruri au gasit de la Mosul…. Care o tabla,care o tableta, care (cei mai multi) jocuri Lego…. O singura fetita a declarat incurcata si sfioasa  ca  a gasit  in ghetute o nuielusa. A plecat de acasa fara sa-si anunte mama si Mosul a pedepsit-o …..

Ziua are fior doar amintindu-ne ce a fost candva. Amintindu-ne ca am fost si noi copii candva…

Altfel,chiar si in aceasta zi, ganduri despre facturi….Cum si cand sa le platim.

Si eventuale amenzi. Mai marii parcarilor si ordinii din oras- numiti pompos Politie locala-imi trimit somatii sa le spun numele celui ce a condus  si a parcat masina  mea pe o strada din oras,pe loc de parcare dar nu a platit.Strada unde am parcat este  vecina cu strada pietonala pe care locuiesc.Tovarasii de la Primarie mi-au refuzat un loc  de riveran asa cum au facut-o cu ceilalti proprietari de pe strada mea. Da, dar masina mea apartine  de o firma. Si   ei trebuie sa-i stoarca  de bani pe acesti nemernici de capitalisti care s-au incumetat sa-si faca firma in loc sa lucreze ca noi  ceilalti la stat si sa suga de la buget.Nemernicii astia care au firme sa plateasca,ei invart banii cu lopata. Am platit cat m-au tinut  lucrarile(abonament  lunar  scump doar pentru ca  biata masina vietuia cateva ore pe acest pamant al obstii) acum  nu am lucrari.Masina este a firmei,firma este a mea si deci si masina este tot a mea…. Amenzile incepute cu ceva zile in urma,  au continuat.Postasul vine cu plicul. Scriu bugetarii,scriu…..Inca o  amenda,  chiar de Mos Nicolae…… Daca nu am fost cuminte si ascultator cu tovarasul primar si tovarasii din Consiliul Local,  Mosul m-a executat imediat.Si cine stie cate o sa mai vina…..Am uitat sa-l intre pe Mos Nicolae: unde pot sa parchez biata mea masina? In cer?

Le-om duce toate,un singur lucru vreau sa le spun tovarasului primar si tovarasilor din Consiliul Local: ca nu voi accepta niciodata sa fiu considerat sinistrat in casa mea  situata intamplator pe o artera principala a orasului doar pentru ca lor li s-a nazarit,  din auzite  si urechist sa faca din  centrul orasului un muzeu…. Mosul m-a pedepsit, suport pedeapsa si  nu am ce face…. dar inca nu am murit,inca  mai am mintea limpede si nu-mi mai trebuie mult sa ies din starea de contemplatie  bovina vazand toate cate se petrec aici in urbe/tara… Amenda  pe post de nuielusa lui Mos Nicolae……

Dar este  Sfantul Nicolae, un frate al meu   isi serbeaza ziua.

La multi ani, Nicolae-Aurel!

Le-om trece pe toate si vom fi ca intotdeauna  o pasare Phoenix care renaste din cenusa… Ca tot  am scris si cred ca PHOENIX este cea mai mare/buna/valoroasa formatie de muzica rock romaneasca  din toate timpurile…. La multi ani, Nicolae Covaci….

Suntem  batrani,ruga de la Gavojdia a ramas  intr-un trecut prea  adevarat si apropiat de fiinta noastra  ca sa-l uitam.Numai o parte dintre cei ce au fost atunci nu mai sunt!

Altfel orasul centru imbraca  straie de sarbatoare.Un fel de acoperis  alcatuit din siruri de  beculete  va  limita cerul fata de  strada centrala.

Sa fie lumina!

Sa ne bucuram, dincolo de toate. A venit  Mosu Nicolae.Inca un Mos Nicolae……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s