Divort Ion Cristoiu-Realitatea Tv!Cand o sa invete presa romaneasca jurnalismul profesionist si onest……???


Acum avem o adunatura de lelite si de  baieti platiti prost,la norma, care  umbla a proasta toata ziua prin Bucuresti sa „prinda ” vreo stire pe surse sau intamplata sub ochii lor.Toate din zona politicii.A politicii cum se face pe Dambovita Si avem cativa  din cei cu barba sura care stau in birouri si prelucreaza „materialul”. Dupa cum suna interesele patronilor postului.Dupa cum bate vantul.Dupa cum le cer chiar interesele lor.

Jurnalismul profesionist si onest a disparut odata cu romanticii ani ’90.Cand presa s-a facut din entuziasm si pentru o idee(romantica si pierzatoare    s-a vazut pana la urma)… Sigur s-au castigat si multi bani.Dar banii aceia parca aveau alt miros.

Publicul cititor s-a impartit  dupa chipul si asemanarea  celor doua Romanii. Sunt  doua categorii diferite cum avem si doua Romanii diferite. Ar fi culmea ca  cele doua Romanii sa se structurat si dupa presa de azi !

Ion Cristoiu a plecat de la Realitatea TV.Este o  problema particulara  dar avem aici si o problema generala.  Doua sunt  probleme ridicate de  gazetarul  care a facut „Evenimentul Zilei”.

UNU.Cristoiu a atras atentia asupra involburarii si exagerarii   facute de Realitatea TV  asupra miscarilkor de strada din 8-9 noiembrie 2014. Ca ele sunt ceva dar nu capital…., nu reprezinta chiar toata  Romania.

De acord .

Sa nu ne imbatam cu apa rece. Ne-am mai imbatat si cu Piata Universitatii cand au fost momente de miting cu zeci de mii de oameni si n-a iesit nimic.

Un jurnalist profesionist ar fi  cautat  si scanteia care a condus la aceste miscari altfel onorabile si de aplaudat. Scanteia n-a fost prea  roza si se pare ca  plecat de la,bata-le norocul, ceva servicii secrete.

De acord insa ca  majoritatea romanilor  odata ajunsi acolo s-au comportat admirabil si  cu sinceritate.  In primul rand pentru dreptul la vot in  Diaspora. Ce s-a petrecut Diaspora   este inadmisibil si Ponta vtrebuia sa demisioneze.A fost o obstructionare pe fata,vizibila a  romanilor din afara tarii pentru a putea vota cat mai greu pana la a face ca omul sa renunte. Nu li s-a interzis dreptul la vot ci   operatiunile de votare s-au petrecut in conditii  mizerabile parca dinadins facute asa….

DOI.Pe de alta parte si aici  sunt iara  de acord cu Ion Cristoiu nu pot fi de acord ca la 2 noiembrie nu s-a votat liber. Este o prostie sa sustii asta.Ca nu a iesit votul asa cum  dorim cum vrem noi cei care suntem inca minoritari este o alta poveste. Ca anumiti romani sunt dusi cu zaharelul de propaganda pesedista  si inghit ca prostii sau ca sarmanii bucatica de   dulce este  iara adevarat. Vina este si a acelor romani care nu se trezesc dar nu este  si a noastra ca nu am stiut sa le aratam sau sa-i convingem de gauosenia celorlalti? De ce nu ne punem si acesta intrebare?

Este reprobabil   modul grosolan in care Cozmin Gusa  a gasit sa-l someze pe Cristoiu  sa vina la ordin sau sa plece.Un comportament( a lui Gusa) cam marlanesc….Cristoiu a facut  atatea ziare si reviste cam cat o treime din anii lui Cozmin Gusa….

Demisia lui Cristoiu   este inca un semnal  fata de decaderea presei romanesti.

Credeti ca mai jos de atat se poate……?????

NOTA: nu sunt de acord de multe ori  cu pozitia de”gica-contra oricui” numai ca se aratam mai destept, a lui Cristoiu.Remarc ca    una din cauzele ne-profesionalismului ziarelor de azi este tocmai  preluarea/copierea felului pagubos/”senzational” de  a face ziaristica  impus de Ion Cristoiu la „Evenimentul Zilei”. „Evenimentul Zilei”  sub comanda lui Cristoiu  devenise necredibil dupa celebrul episod cu  gaina care naste „pui vii”! A trebuit sa plece Cristoiu si sa vina Nistorescu  la „Evz” si dupa mari eforturi, beneficiind  si de o echipa extraordinara de jurnalisti  C.N. a reusit sa re-impuna   ziarul si sa-l faca respectat!

In acest caz are dreptate!

Textul lui Cristoiu poate fi citit aici:http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-breaking-news-am-divortat-si-de-realitatea-tv/

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s