O stire. Europarlamentarul Cristian Preda dat afara din PMP-ul Elenei Udrea….


Aflam ca PMP sub comanda Presedintelui Elena Udrea  a  stabilit ca europarlamentarul Cristian Preda  nu mai merita sa fie membru al partidului  despre care multi dintre cei cel-au nasit au crezut ca va fi „Alba ca Zapada”.

Excluderea s-a votat de catre Colegiul National al PMP si  s-a datorat  zice partidul unor „daune de imagine” generate de Preda fata de PMP.In fond o razbunare prosteasca a Elenei Udrea.

Nu am vrut sa amintesc de aceasta demitere. Ea era previzibila. O fac numai pentru a  accentua caderea acestui partid sub catastrofala conducere a  Elenei Udrea. Rand pe rand  au parasit partidul toti cei ce au pus umarul la infiintare. Au ramas probabil si oameni buni dar  mai ales au ramas oameni care nu-i ies din cuvant lui Udrea… . Nimic nou…. Si pe la alte partide este la fel…. Deocamdata il las in pace pe Traian Basescu sa-si savureze in liniste ultimile zile de mandat.Pentru ca merita.

Elena Udrea face in acest timp tot felul de declaratii mirositoare…. catre penibil… Cum ca-l invita pe Traian Basescu…  sa se alature proiectului PMP…. Cine crede ca Basescu  are nevoie de invitatie sa vina la PMP? Nici macar formala! Sa ne vedem fiecare lungul nasului( adica ei cei de la PMP!)….

Sa revenim la Cristian Preda… Preda  este/a fost  un apropiat a lui Basescu( a fost consilier prezidential) care  a cazut in dizgratia actualului Presedinte pentru ca criticat-o pe Elena Udrea…..

Nu uit insa doua lucruri:

1.Preda l-a criticat pe Emil Boc cand acesta era in cadere libera(in preferintele romanilor)  dupa masurile dure de austeritate luate de guvernul sau , sugerand ca   acesta  trebuie sa demisioneze din functia de premier….. Adaugand ca Emil Boc trebuie sa revina in politica mare  candidand la Cluj pentru Primarie…. Multi au sarit in sus. Preda a intuit exact  starea de spirit a populatiei intoxicata de atacurile  sub centura ( aproape ordinare) facute de politic si de presa la adresa lui Boc. A intuit ca numai  luand-o iara de jos Boc va ajunge mare.A mai spus atunci ca Boc va ajunge Presedinte de tara. Evolutia a fost aproape asa cum a intuit Preda. A castigat primaria Clujului,lumea a inceput incet-incet sa-si reconsidere pozitia fata de Boc sa-i vada  multele puncte bune facute ca si Premier… Urmatorul pas au fost propunerilor venit din si multe parti  ca Emil Boc sa candideze la Presedintia Romaniei. Boc nu a cedat si  poate a gandit bine…….Dar timpul nu este trecut……. Este posibil ca Emil Boc sa fie intr-o zi Presedintele Romaniei.

2. Preda a aratat  foarte clar  ca Elena Udrea  nu are sanse la Presedintie.Ca  modul ei de  a conduce PMP nu este cel mai bun.Ca nu poate fi conducatoare  a unui partid care vrea puterea si  ca si-a atins  limitele. A atras mania lui Udrea, chiar a lui Traian Basescu dar rezultatele alegerilor au aratat  exact ce a prezis Preda. Cu patru la suta din voturi nu poti sa ai pretentii,nici un fel de pretentii….. Mai ales daca   ai avut parte si de sustinerea declarata  a lui Traian Basescu.Cu sustinerea  lui Basescu este o alta discutie pe care nu o dezvoltam aici…. Basescu a jucat magistral in contextul alegerilor….. Ar fi culmea ca Elena Udrea sa nu fi inteles jocul in care a intrat. Dar mai stii?

 

 

NOTA 1: PMP cere lui Preda„daca mai are onoare” sa renunte la mandatul de europarlamentar. Sper ca Preda sa continue   activitatea la Bruxelles si sa nu  tina cont de „cerintele”    PMP. L-am votat pe Cristian Preda la europarlamentare nu pentru ca  era Elena Udrea pe rol de „vedeta” in fotografia de campanie care a facut atatea comentarii si  mult rau  PMP. Stiu ce activitate depune Preda acolo si  este cazul sa  ne vedem (adica ei, PMP) de lungul nasului… Acolo nu este un turneu de tenis stimati  de la PMP…….

NOTA2: in acelasi timp ma distantez categoric  de Cristian Preda.Nu pot fi de acoprd cu ce spune acum despre Traian Basescu. Sigur fiecare are opinia lui, dar….. Eu il critic/l-am criticat  pe Traian Basescu dar nu-mi permit sa-l trimit” la plimbare” dupa  finalizarea mandatului de presedinte……. Asta nu mai este lupta politica……..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s