Cel mai mare concert al anilor ’80 din Romania.Lepa Brena- Timisoara 1984… O revenire


 

Reiau pentru cititori dragi,de fapt rescriu, unul din primele texte de pe acest blog. Este consemnarea momentului extraordinar al concertului Lepa Brena  de la Tmisoara 1984. Textul  de atunci s-a pastrat dar cele doua video-clipuri care-l insoteau au fost sterse de pe You Tube….Asta este.Toti incarca pe acest canal care ipotetic se vrea al tuturor, dar mai  sunt si drepturi de autor……O sa explic altadata de ce acest concert are o importanta deosebita pentru Timisoara si Banat. Ganditi-va doar la momentul/zilele cruciale  16-20 decembrie 1989-Timisoara.

Televiziunea Romana evident ca nu a consemnat evenimentul… Sunt  doua momente  video de care am stiinta…Poate sunt si altele la televiziunea din Beograd… Micul reportaj(urmariti-l cu atentie,este  deosebit) de la sosirea Lepei Brena la Stamora-Moravita,primirea  cu fast de catre organe si graniceri…,marele stadion din Timisoara inainte de concert si apoi plin de lume…

Reportajul( republicatacum pe alt  pe un alt cont you tube ) il puteti vedea aici. Initial  cuprindea si momentul de varf,finalul acestui memorabil concert… Stadionul nu avea nocturna atunci, erau cateva reflectoare doar si  bezna,o mare de oameni dezlantuiti, plini de speranta, dorind libertatea si  aratand clar acest fapt, fara frica de militie, securitate si cine or mai fi fost  acolo… si Lepa Brena  urcata in nacela unei auto macarale (albastre) pe care o vedeti in reportaj  incheie concertul cantand Zivela Iugoslavia…(Traiasca  I…..),

 

Aici ascultati cantecul din  finalul marelui concert de la Timisoara… … Acelasi  cantec in alt loc si fara extraordinara incarcatura emotionala de acolo… Regret… ca nu va pot oferi originalul!!

Incercati sa va imaginati multimea cu mainile ridicate cantand alaturi de Lepa:Zivela…..

 

Peste,un bonus amar, un cantec din acceasi perioada  cu Lepa Brena si Miroslav Ilici

Reclame

Un gând despre “Cel mai mare concert al anilor ’80 din Romania.Lepa Brena- Timisoara 1984… O revenire

  1. incredibil!urmarind primul filmulet, mi-am adus aminte de copilarie..tata ma lua deseori cu el la meci pe stadion…atata lume am mai vazut cand am fost cu el la meciul Romania-Israel,si atunci a fost un program artistic inainte de meci..dar nu mai stiu exact ce anume…multumesc!muzica sarbeasca mi-a placut mereu dar recunosc in ultima vreme nu am mai ascultat..o seara buna !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s