„Inchide ochii si vei vedea Orasul”-(din „Texte tarzii”)


 

Inchide ochii si vei vedea orasul….. Multumesc mai intai insa  lui  Iordan Chimet pentru  titlul fascinant(care face cat o carte) si pe care-l port  cu mine de atata vreme….

Inchide ochii si vei vedea orasul acesta …Orasul acesta pe care nu-l port in suflet decat prin iubirile  traite aici si prin   cei ce nu mai sunt….Aici in orasul acesta am avut  momentele mele de glorie si de  cadere,  infrangerile  multe la numar si  bucuriile putine,… Sa lasam,insa, deoparte nostalgia, ea nu tine de foame sau de viata….

N-am trait sau nu m-am hranit  niciodata numai din trecut…Si sper sa nu o fac …..

Inchide orasul si vei vedea orasul…Orasul pe care cred ca si tu il porti in suflet,orasul  cu de toate, cu iubiri si dezamagiri, cu visurile   altui timp,cu speranta ca niciodata nu este tarziu,ca niciodata nu este devreme…

Orasul tau,orasul meu,fiecare are un „oras” al lui si cateodata cele doua orase ajung, daca nu sa  se suprapuna perfect, cel putin sa  „muste” serios unul  din harta celuilalt….,sa aiba  mari suprafete comune….

Orasul tau,orasul meu si  de la un timp tot spunand de una si de alta,  tot traind clipa(asteptata,totdeauna  arse prea repede) ajungem  sa avem si ceea ce se cheama orasul nostru…. Nu mare,nu vast,nu foarte populat, un oras mic dar care sa fie si al nostru…..

Orasul acesta cand friguros cand  prea primavaratic,orasul   care si-a pierdut identitatea la atatia noi veniti de pe plaiurile  de la Est,……orasul,in sine si in general, mi se pare altfel, in aceasta primavara…O primavara carea venit tarziu si inca se mai chinuie….

In noaptea de Inviere am inchis ochii,in jur era orasul,oameni veniti cu graba sa   „ia lumina” si multa liniste… Multa tacere…..

Cer inegurat,atmosfera aceia, usor in afara realului, ca se intampla,se asteapta,  o minune….

Sau asa vroiam sa o simt eu …

Ceilalti erau preocupati de lumanari,de un loc cat mai in fata la „spectacolul” ce urma…

Am inchis ochii si te-am cautat….

Si te-am gasit in orasul sau bucata de oras care este al nostru…

Inchide ochii si vei vedea orasul…….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s