Lovitura naprasnica asupra fotbalului romanesc


Legea  este lege si trebuie respectata….

Acest adevar iese tot mai  mult la suprafata si pentru societatea romaneasca…Care trebuie-chiar si cu forta si in prodida unor mici”drame”-impus  in toate segmentele acestei societati.Indiferent ca vorbim de Presedinte,de parlamentar,de om de afaceri sau de omul normal,simplu,obisnuit….

Legea trebuie respectata si in fotbal…In fotbalul-acest joc nebun care face si desface pasiuni- care mai ales la noi a fost un lung prilej de imagine pentru diversi terchea-berchea  care s-au vazu calare pe o gramada de bani sau  pe o scara ai jos  de alti trepadusi care au folosit fotbaslul pentru a  mulge bani…..

Fotbalul romanesc si asa debil si supus unor grele incercari de acesti terchea-berchea si trepadusi a mai primit o lovitura …De asta data,puternica,naprasnica,in moalele capului…Echipa CFR Cluj a fost depunctata la mijlocul campionatului cu 24 de puncte.Castigate pe teren.Corect. Motivul erau restante salariale  la unii dintre jucatori sau fosti jucatori…. Depunctarea s-a produs dupa intrarea oficiala a clubului  in insolventa…Care lege odata aplicata  suspenda toate datoriile  si le inscrie  intr-un „registru” de unde vor fi recuperate sau nu… Oricum  asupra acestor datorii nu se poate interveni cu sanctiuni  dupa  intrarea in insolventa…. Urechistii nostri fruntasi au aplicat sanctiunea dupa ce legea insolventei si-a facut efectul… CFR Cjuj a fost depunctata(a ajuns pe ultimul loc din clasament,retrogradabil),echipa,conducatorii  erau aproape de situatia boxerului trimis la podea caruia arbitrul- cu marinimie- ii numara cat mai rar pana la zece in speranta ca acesta se va rtidica… Clubul s-a ridicat intr-un tarziu de la podea a inceput sa castige meciuri…..De remarcat ca echipa dupa caderea avuta a revenit si a incercat sa lupte pana la capat…,pe teren…. Daca acest fapt se intampla cu doua etape mai repede echipa se salva  sigur de la retrogradare… Si asa oamenii au luptat/lupta pana in ultima clipa…. Celelalte echipe isi faceau socotelile cu CFR Cluj pe post de victima sigura… Cad 6 echipe anul asta,una era „arvunita'(CFR Cluj) deci ramaneau cinci locuri fata de care se luptau cu „toate mijloacele” sa scape….

TAS(Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne) a dat vedictul…. CFR Cluj isi recastiga cele 24 de puncte  incorect „taiate” de FRF. Si echipa ajunge  direct pe locul trei……In locul ei la subsolul clasamentului s-a mai adaugat o echipa care  se zbate intre  a fi in LIga I sau a retrograda.

Partea ciudata,frumoasa pana la urma a  vietii este ca ajungand pe locul trei in clasament (daca vor termina  pe acest loc) CFR Cluj va primi din drepturile de televizare suma de 2,9 milioane de uro…. Destul de mult cat  sa plateasca(conform situatiei speciale de insolventa!) si „fomistilor” care si-au cerut -corect- drepturile contractuale (sau cel putin o parte….) iar echipa sa devina dintr-o data iara cautata de investitori… Plus de jucatori….

FRF ramane cu infrangerea  si cu o lectie….

Legile in general sunt facute pentru intreaga societate si fotbalul este un „fenomen” ce face parte din societate…

NU are legi aparte cum cred Mircea Sandu(fostul sef al FRF) si cei ce l-au urmat…..

Acesti indivizi erau gata sa distruga inca o echipa frumoasa … Cum s-a intamplat cu magnifica echipa avuta de Poli Timisoara acum doi-trei ani…. Casapita pana la ultimul jucator si ramasa doar o amintire (chiar daca aproape de legenda).

Ma mir ca G.Chivorchian care a trait cu Poli Timisoara aceasta drama(ajuns acum in conducerea FRF) n-a invatat din acea experienta amara si a pus umarul la demolarea CFR Cluj in dispretul legilor….

CFR Cluj s-a salvat…

Ceilalti(echipe conducatori,jucatori!) sunt in fibrilatii acum…

Povestea lui CFR Cluj este mult mai interesanta,depaseste cadrul fotbalul si o sa v-o spun odata…..

Acum sa consemn doar   avertismentul :„legea este lege si trebuie respectata”.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s