Cine/ce este mai „faraonic”,domnilor de la Timisoara?


Ziarul on line de la Timisoara-Pressalert.ro are  printre  „clientii” principali ai stirilor si articoleleor ….  pe primarul Nicolae Robu… Orientarea  ziarului este  preponderent social-democrata mai exact  catre PSD, din cate am putut sa-mi dau seama…. Nimic  deosebit…Este optiunea  celor ce conduc ziarul si nu am ce sa comentez….

Energicul primar al Timisoarei  este prezent  zi de zi in paginile ziarului.   Sensul si tonul textelor de aici  este unul( indiferent de subiect)negativ…..Este,cum am mai spus,optiunea dumnealor si daca vrei citesti, daca nu,nu!

Pe de alta parte  subliniez  in mod placut   promptitudinea si buna informare practicata de ziar cand este vorba de stiri care „bubuie”.

Nu-mi bat capul de  ce  Dragos Bota   il critica din orice pozitie pe Nicolae Robu…..

Zilele trecute insa mi s-a parut ca ziarul a intrecut  masura,prezentand evenimentul(la care ne referim) pe un ton exagerat  potrivnic ….Este unul  din putinele obiective  mari serioase  care s-au realizat si dat in folosinta la Timisoara…

Ca banatean nascut si nu facut, care traiesc departe de Banat , m-am bucurat ca lucrarea de la Michelangelo (amenajare intersectie,sub-pasaj) a fost terminata si data in functiune… Ca unul care am tot trecut (si de cand….!)prin acea intersectie mergand fie catre Clinici,fie catre Girocului o consider necesara mai ales in conditiile traficului ucigator  de astazi… In plus este si o lucrare de arta cu care timisorenii ar trebui sa se mandreasca…. Povestioarele cu cine stie ce strada din Ciarda Rosie sau Mehala sau Ronat inca neasfaltate fata cu pasajul-lucrarea Michelangelo  apartin acelei  parti de carcotasi  pe care-i cunosc bine si  sunt in numar mare in Banat….Este o lucrare monumentala care ramane si cu care banatenii ar trebui sa  se mandreasca…Dar sunt unii care nu vad decat barne…. Continuand asa Timisoara se va trezi   dupa ceva vreme un oras mai mult decat orasul mort   de acum ceva vreme…( de vreo zece ani incoace….).

Chiar nu ma intereseaza ca lucrarea a fost inceputa ca proiect(plus atragere fonduri) de persoana  Ciuhandu si ca  persoana Robu a   terminat-o la timp si fara cheltuieli in plus….  Si nici micile razboaie locale de care este plina presa din Timisoara….

Dar sa consideri drept „faraonica” inaugurarea pasajului(trec peste povestile penibile =potrivire cu ziua de nastere a lui Robu) mi se pare  cam prea mult…. Au fost cativa oameni din Primarie(de unde altundeva ar fi trebuit?) a fost o formatie  de patru muzicieni de la Filarmonica care au interpretat  cateva piese muzicale(excelent,doar nu trebuia sa vina „marele” Guta atat de iubit de o parte a timisorenilor,fara suparare…….. si nici Tiberiu Ceia….). Robu  a  facut o scurta prezentare evident si cu laude ( cred ca avea de ce in acest caz!) si apoi   inaugurarea  sub-pasajului (care are totusi aproape o jumatate de kilometru) cu Robu la volanul masinii Primariei..

.Fara  tricolor de-a curmezisul pieptului,fara sobor,fara fanfara……. N-am avut parte de  „ingrediente” care sa ne umfle ranza nationalismului vulgar….

Mai intai trei fotografii de la inaugurareapasaj-michelangelo-inaugurare-circulatie-59 sub-pasajului -preluate de pe http://www.opiniatimisoarei.ro)

pasaj-michelangelo-inaugurare-circulatie-4pasaj-michelangelo-inaugurare-circulatie-38

Si mai departe textul pressalert.ro…..http://www.pressalert.ro/2015/05/inaugurare-faraonica-a-subpasajului-michelangelo-cu-primarul-robu-urmat-de-un-alai-de-liberali-si-cu-muzica-triumfala-cu-ce-s-a-mai-laudat-video/

Ziarul din Timisoara  continua  ofensvna contra  sub-pasaj si Robu a doua zi,prezentand opinii   slobode,violente si la „misto” preluate de pe Facebook… O fi opinia  timisorenilor.. .???? A Timisoarei care are curajul opiniei   sau  a celor ce se ascund  las sub tot felul de pseudonime?

Ar fi trebuit ca sa mai spun ca ofensiva  contra Robu-pasaj continua si a treia zi ….. dar  …renunt…

Precizez ca nu-l cunosc pe Nicolae Robu  altfel decat din  ziare,texte, interviuri,etc si n-am  avut si nu am de gand sa incerc vreo „mica” afacere cu Primaria Timisoara…. Ba chiar i-am dat un mare minus ca si multi timisoreni atunci cand a candidat la alegerile de primari din partea  defunctei si  catastrofalei/de trista amintire aliante  -struto-camila  numita USL……

Un ziar trebuie sa ramana  critic dar si obiectiv…. Altfel…..

Din mai micul Lugoj vine raspunsul fata cu „fioroasa” interpretare data de Pressalert.ro inaugurarii totusi unei importante lucrari….Ziarrul  www.cetateanul.ro pune fata in fata doua inaugurari…….. Iata cum s-a procedat la Lugoj pentru inaugurarea unui pod pietonal (in Banat se zice „punte” pentru  au acces numai persoane nu si masini/carute/etc) pe Timis, la Cotu Mic…Stiu ca este important,etc,etc,ca oamenii trebuiau sa ocoleasca….

Stiu..

Dar  il intreb pe Dragos Bota(l-am citit in timp  prin presa timisoreana si era cel putin  interesant….) cum ar califica in ziarul  Pressalert  evenimentul de la Lugoj din anul 2014… Daca inaugurarea sub-pasajului a fost „faraonica” cum ar   spune ca a fost inaugurarea podului pietonal de la Cotu Mic Lugoj…..?

Nu credeam  ca o sa vad la lugojenii mei,in  Lugojul atator mari oameni  care au intrat in istorie, o astfel de adunare politico-electorala a PSD, parca prea disproportionata pentru un obiectiv necesar…si atat…..

Ma uit la cele doua video-uri si ma intreb trist  si jenat:care este mai „faraonica”?.

Voi ce parere aveti?

„…..unul din cele mai importante proiecte ale primarului din Lugoj, Francisc Boldea, este podul pietonal peste râul Timiș. Inaugurarea a avut loc în urmă cu exact un an, tot de la ora 19.00. La evenimentul de la Lugoj au participat, însă, mii de lugojeni și un alai de politicieni în frunte cu Ilie Sîrbu, aflat la Lugoj în campania pentru europarlamentare. Spectacolul a fost asigurat de un ansamblu flolcloric, iar sfințirea a făcut-o un sobor de preoți. „În ultimii 80 de ani e prima dată când dăm în folosință un nou pod”, a declarat Boldea la inaugurare. Podul pietonal peste râul Timiș de la Lugoj a costat 3,5 milioane lei. 

pod-pietonal-timis-gata-de-inaugurare-foto-12-mai-2014-lugojeanul-6

Tot textul aici:http://cetateanul.ro/video-adevarata-diferenta-dintre-lugoj-si-timisoara-pasajul-lui-robu-versus-podul-lui-boldea_183699.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s