Rezema tocul usii in plin soare si privea departe


Suna  bine,nu….

Este dimineata cu soarele „iesit” bine pe cer…. Toti „gospodarii” de la localurile/terasele  de pe strasse   s-au agitat deja  destul, au maturat caldaramul,au stropit indelung cu apa venita prin furtunul legat la robinetul unei chiuvete,au carat dinauntru afara vazele cu flori.Muscate in general   care acum par niste mici tufe rosii….

Strada este pustie,trecatori prea putini, pare o zi de sarbatoare…… si chiar este…..A doua zi de Rusalii…Prin voia mai marilor devenita zi libera…Ca „la” Germania…. Sau si la noi ca la nemti….

Rezemata de tocul usii  in plin soare o fata   ca mainile incrucisate la piept  privea departe…. Astepta primii clienti….. Terasa era pregatita,umbrelele de soare  cu aripile larg desfacute,mesele si scaunele asteptau alinaite, florile in vaze care inconjoara patrulaterul se dezmeierdau  in  razele piezise ale soarelui care ajungeau pana la ele…. Fata rezema tocul usii si privea strada sau poate nu strada ci dincolo de strada la vreo iluzie care dansa  deasupra caldaramului ori a cladirilor vechi si tuguiate……. Destul de scunda,imbracata in pantaloni de culoare neagra,plinuta de la picioare pana sus dar nu atat de  incat sa-i spui „grasa”,parul  blond(probabil vopsit) prins  strans la spate intr-o coada de cal,tenul alb si  cam lucrat pe la cosmetica…. Privea fix undeva departe si nimeni si nimic nu parea a o sustrage clipei in care se scufundase…. Pana unde,pana cand, este o alta poveste pe care nu o stim….

Ramanem cu tabloul  sus „desenat”…

Care  suna  bine intr-o dimineata de sarbatoare pe ultia principala a unui oras care se trezeste  greu….

Sau poate era una mie dimineata  cand fata  se aseza rezemata de tocul usii  asteptand clientii…

Poate satula de asteptare,de repetare si monotonie fata privea departe   visand la altceva…. Poate acolo sus deasupra caselor batrane ale centrului istoric al burgului era  plaja cu nisip fin aproape alb si apoi apa  verzuie a unei mari…..

Si in departare jucau- fata morgana- vapoarele care treceau nepasatoare  pe „drumul” lor bine asezat si ticluit….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s