„Europa unita”,pa???


Valentin Naumescu,universitar de la Cluj si un bun cunoscator al spatiului european si nu numai,constata  – intr-un text de pe platforma  www.contributors.ro-intarirea  plarformelor nationalist-conservatoare.Dupa Marea Britanie si al ei euro-scepticism vine randul Poloniei  care prin alegerea conservatorului Duda drept presedinte al tarii    poate sa intre in aceeasi spirala nationalist -eurosceptica…..

Textul il puteti citi aici:

http://www.contributors.ro/global-europa/surpriza-alegerilor-din-polonia-un-nou-orban-in-europa-continua-intarirea-platformelor-nationalist-conservatoare/

Interesant, aproape tot atat de interesant cat si analiza  lui Naumescu, mi s-a parut un comentariu  de pe forumul articolului in cauza.

Il reproduc integral mai jos:

make spune:
03/06/2015 la 13:32
Polonezii au avut de unde alege, noi nu. Haide ca Johannis treaca-mearga, e ca apa sfintita. Dar pe cine sa alegi in 2016, dintre hienele comuniste ale lui Ponta, Dragnea & Co si pitecantropii lui Blaga-Gorghiu ? Nu avem decat japite, hoti, decerebrati si dobitoci, pur si simplu. Cat despre Europa, pa ! E pe tobogan, de gat cu musulmanii, stangistii, gay-ii si anticrestinii care-o trag in mlastina corectitudinii politice.”

Cateva cuvinte ale necunoscutului „make” care sintetizeaza corect parte din directiile spre care se indreapta cu destula viteza batrana noastra Europa.

Si atunci sa  te mai intrebi  de unde aceasta  spitala nationalist-eurosceptica?

Traiesc si in Europa destui insi care tin la  apatenenta  de tara si pentru care „democraţia liberală şi Uniunea Europeană nu mai reprezintă valori absolute.”

Si este posibil sa fie tot mai multi si mai ales,aici este surpriza,marea surpriza, tineri…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s