„Brigada de agitatori amatori si grandioasele piruete geostrategice”.Semnale din presa


Dan Cristian Turturica  cu o analiza pertinenta  asupra celui ce mai este inca Prim Ministru, Victor Ponta:

Prezența lui Victor Ponta la Baku, alături de Putin, este încă o confirmare că relația sa cu SUA, de care a făcut atâta paradă (inclusiv prin vacanțele petrecute la Miami), nu a fost decât un pueril joc de imagine.

Cine l-a sfătuit să facă această mișcare, convins că va fi interpretată drept un avertisment trimis Occidentului că marele Ponta se va reorienta geostrategic și că va trage și România după el, pe o nouă axă, nu are minte nici cât o găină. Sau a avut cândva dar bâtrânețea i-a întunecat-o iremediabil.

Un om lucid nu ar fi avut cum să-și imagineze că SUA, sau NATO, sau UE, o să tremure de frică la vederea lui Ponta la cinci scaune în spatele lui Putin și că o să pună mâna grăbiți pe telefon ca să sune la DNA în toiul nopții, pentru a le ordona să abandoneze orice dosar împotriva sa.

Un om lucid, cum nu prea se găsește în adunătura care îl ține pe Ponta proptit în vitrină ca să-și încaseze în continuare taxele de șmecheri, ar fi trebuit să știe că nici vesticilor și nici românilor cu un minim spirit analitic nu le-a scăpat niciodată jocul perdant, la trei capete, SUA-Rusia-China, la care l-au împins și pe Ceaușescu unii dintre bătrânii securiști ce roiesc acum în jurul liderului PSD.”

Si concluzia lui Dan Cristian Turturica:

Așadar, nu vă fie frică! Ponta pică! Cu sau fără sfaturile lui Putin și Erdogan (asta în cazul în care cei doi chiar i-au făcut marea onoare de a schimba două vorbe cu el). Cu sau fără micile șmecherii securiste pe care brigada sa de agitatori amatori încearcă să ni le vândă drept grandioase piruete geostrategice.”

 

 

Tot textul aici:http://turturica.ro/exceptionala-miscare-geostrategica-facuta-de-ponta/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s