De ce nu trebuie inchisa Universitatea din Resita….


Se poarta- a proasta- prin Romania si mai ales prin Banat,   obsesia bolnava  ca ar trebui inchisa Universitatea din Resita….
Dupa dezvaluirile   procurorilor DNA, dupa rechizitoriul facut de acestia,dupa cateva arestari [preventive(toate avand in centru cadre didactice de la Universitatea din Resita) lumea noastra „feciorelnica” a luat foc si a zis: „vai de mine dar nu se poate……. „
Un oarecare domn  pripasit pe la Antipozi scrie  la ziarele on-line din Resita-  pornit rau de tot- ca Universitatea din Resita  ar trebui sa fie rasa de pe suprafata pamantului ….
Nu ma alatur  acestui ins, cum nu  alatur nici altora care rad superiori in in barba sura sau mai spana:”ce dracu de scoala se face oare la Resita””…..
 Solutia este insanatosirea intregii societati romanesti….Chiar daca pentru asta vor trebui cercetati judecati si condamnati marea majoritate a politicienilor si cercul lor de  asa zisi prieteni….
Solutia nu este sa inchidem,astea sunt povesti de naivi turmentati de  asa zisul aer al libertatii,solutia este sa asanam  coruptia si sa insanatosim   societatea…
Aduc  un  singur argument:cunosc(relativ) la Universitatea din Resita un profesor intradevar deosebit…Se numeste Gheorghe Popovici…. Este autorul unei carti monumentale,  „Ghidul Banatului Montan”’….NU am auzirt sa fie implicat in  scandalul  cu profesorii corupti….. Profesorul Popovici  esteun banatean    cu drag de carte si care  scrie carti ,un urmas pe alte planur,i al neuitatului Tata Oancea de la Vasiova….
De ce sa inchidem Universitatea din Resita cand este mai igienic,mai natural,mai  sanatos pentru  zona  si Banat ca  Justitia   sa-i judece condamne si inchide pe cei corupti…Universitatea din Resita poate fi si un focar de cultura  sau o oaza de cultura  pentru zona si nu  doar(cum zic mai toti) un focar sau oaza de coruptie….
Trebuie si banatenii(in general) sa revina la ceea ce au fost candva.La cultul muncii si al  corectitudinii si nu al invartelii…. si relatiei  in a fenta legea….
Pentru ca nu toti sunt corupti in aceasta Romanie….
Imi este egala  sila atat de cei ce fac astfel de afirmatii si generalizeaza    ca si de cei ce fac coruptia  aparent generalizata de  aici…
Nu se deosebesc  prea mult…..
 Fiecare dintre cele doua categorii crede in dreptatea ei ….
Care este stramba…..
 Citam mai jos   parte dintr-un excelent editorial  scris  de  prieteneul nostru  din on-line,Matei Mircioane…. ( de la http://www.argument-cs.ro) pe aceasta tema.
Si .la  a carui opinie subscriem……

Domnul Vlad Lăzărescu ne scrie de la antipozi. Şi nu ne scrie o dată, de două ori, ci ne scrie de mai multe ori, până să ne intre bine în cap că universitatea din Reşiţa trebuie închisă. Domnul Lăzărescu are şi motive pentru care susţine această opţiune radicală. Domnia sa a fost singurul student corect şi cinstit de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Aşa este, dacă singurul student corect a plecat în Australia, ce rost ar mai avea să funcţioneze universitatea!

…………

Domnule Lăzărescu, să presupunem că noi doi suntem singurii oameni cinstiţi din lume. Pare posibil, fiindcă în povestirile dumneavosatră nu am întâlnit niciun om cinstit (în afară de dumneavoastră). OK, aşa să fie! Dar, cât de corect şi cinstit (şi sărac) sunt, am şi eu o slăbiciune. Sunt egoist şi vreau să trăiesc bine. Şi oricât aţi înceca să mă convingeţi dumenavoastră, în egoismul meu, nu văd ce avantaj aşa avea dacă s-ar închide spitalul, liceele şi universitatea din Reşiţa. În nemernicia mea, eu mizeze pe însănătoşirea acestor instituţii. Pas cu pas, aşa cum s-a procedat şi în Australia.

Textul aici:http://www.argument-cs.ro/content/obsesia-domnului-l%C4%83z%C4%83rescu

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s