Mizeria din Romanica.Dar nu asta este Romania


Prietenul meu bun  a plecat(cu masina) duminica 16 august  din Brasov la orele 14,30 si a ajuns la Otopeni la orele 19.Gata, gata ca fata lui (pe care o conducea  la aeroport) sa piarda avionul care o transporta spre o tara nordica….

Adaug ca este un sofer foarte bun,cu experienta si- ceea ce este important- conduce bine si temperat cand este cazul sau  in forta si tot bine(in cazuri de urgenta,extreme).

Prietenul meu a facut patru ore si jumatate  un drum care se face de obicei in doua ore si jumatate.

Cum este posibil? Stiu a fost Sfanta Maria,a fost cald si toti miticii bucurestiului cauta muntele…Stiu, sunt turisti de peste tot in zona Brasovului,augustul fiind una din cele mai aglomerate luni din ultimii ani… Si totusi….

Ajuns la Darste,  a fost oprit si trimis(de catre un echipaj de politie) pe  ruta Cheia-Valeni Munte  . Oamenii legii au   pretextat ca  soseaua de pe Valea Prahoivei este  blocata  de turistii din statiunile de pe Vale…. si pe la Cheia……  zbori ca pasarea….

Intre Cheia si Valeni de Munte  prietenul meu a facut aproape trei ore…. Cateva poduri in lucru,alunecari de teren si circulatie pe o banda  toate semaforizate  cu    semafoare temporizate la cinci minute…. Evident  nu putea sa urmeze decat   dezastrul…Nervi,”dumnezei”,etc…..

Scapat din” infern” si ajuns la centura Ploiestiului, acolo langa Metro,  omul meu a trebuit sa goneasca   pe unele  portiuni cu peste 120 km/ora ca sa ajunga in timp util(cat de cat util) la Otopeni.Riscand si amenzi de la  politia rutiera( o, aici sunt    asi…..) si    accidente… Noroc ca totul s-a terminta cu bine….

Nu reiau iara   chestiunea autostrazii  Bucurtesti Brasov.Continui sa cred ca nu este de actualitate….(asa cum a fost gandita…..)

Dar sa faci o asemenea mizerie(sa indrumi nonsalant   „participantii la trafic” pe o ruta care sti ca este strangulata),  sa dai dovada de cel mai cras dezinteres parca este cam  prea mult si prea  ordinar…. Ma refer la conlucrarea( exact pe tipul de mitica bucurestean) dintre Comapania de Drumuri si Politia Rutiera….

Daca Politia si cei de la Drumuri erau pe drum si nu in masini(cu ochii pe radare) sau in vacante(Drumuri) se putea mai mult….Se putea mai repede si mai fara nervi, miticilor..….

Asta nu cere nici bani( europeni sau  romanesti).

Nici investitii…..

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s