Este bine sa stiti:sunt doua institutii europene care s-au prabusit si ceva despre falsul umanitarism….


Traian Basescu devine pe zi ce trece singura voce autorizata care  se misca  cu usurinta in realitatile Europei( care este pana ;urma un fiasco.Prin asa numita Europa Unita).Nu sunt anti-european, atentionez, dimpotriva ma consider un european convins dar nici nu pot sa pun „botul” (scuzati-mi expresia), la toate porcariile si naivitatile aruncate de cei ce conduc azi  aceasta Europa.

Eliberat  de   camasa Presedintelui, abia acum ajuns la o experienta  si capacitate, de a intelege aceasta lume, cu totul remarcabila   Traian Basescu va ajunge sa starneasca cele mai mari regrete  asupra romanilor.Asupra acelor riomani care l-au improscat cu laturi ca la usa  cocinii si care inghitind in sec  recunosc (daca au curaj si sunt cinstiti fata de ei) ca au fost manipulati incredibil de cei doi papuasi si a lor constructie politica de rumegus care s-a chemat USL.Inainte s-a chemat PNL sau PDL.

NU-L ridic in slavi pe Traian Basescu- are nenumarate greseli  pe care le-am subliniat  in aceste pagini- dar   el ramane singura vovce politica din Romania  in a carui expertiza trebuie sa credem.

Si peste toate, singura voce din spatiul politic, careia ii pasa cu adevarat de Romania.caruia nu-i este indiferenta Romania.Romania mea ,Romania ta, nu Romania ca o prada.

Criza Refugiastilor a dovedit impotenta Europei.Pericolul este evident si Europa a mai scapat odata(ca prin urechile acului) de  acest pericol islamic,  odata cu razboiul din Iugoslavia. A scapat  pentru ca mare parte dintre musulmanii iugoslavi erau si sunt oameni scoliti si mai ales crescuti in cultul istoriei si al spatiului  european..

Umanitarismul cantat de tot felul de ciumpalaci prin vest (vezi cazul de comedie a  ciudatei organizatii civice austriece care s-a angajat, cu 2000 de  autoturisme_particulare, sa culeaga refugiatii de pe teritoriul Ungariei si sa-i duca- pe gratis,nu-i asa- tocmai in Germnai…de ce nu in Austria?) este unul fad, de parada si total naiv ca   si porcul in cucuruz….

Traian Basecu atentioneaza  corect si brutal ca deja doua institutii europene s-au prabusit:Acordul de la Dublin si Spatiul Schengen!

Spatiul Schengen a devenit o strecuratoare.Va mai amintiti   rautatea, fermitatea ,vehementa unor politicieni din UE ca Romania sa mai stea ….la Schengen.Tiganii nostri sunt parfum pe langa  miile de refugiati de azi  care pot schimba fata Europei….

Cata  ipocrizie… la Olanda,Germania,etc….

Noi nu, dar ceilalti sunt  buni, prea buni? Cine sunt buni?

Strecuratorile Europei:Italia,Grecia si Spania…..

Traian Basescu:

„Cand am ajuns in situatia in care constatam ca s-au prabusit institutiile europene, institutii europene s-au prabusit, intelegeti, asta se intampla acum, sunt doua institutii care s-au prabusit: Acordul de la Dublin si Spatiul Schengen. Politicienii sunt tentati sa ascunda prabusirea institutiilor sub umanitarism. Dar eu, ca cetatean european, vreau sa stiu de ce nu au functionat institutiile. Acordul de la Dublin, care obliga statele membre ca, atunci cand au persoane ilegal intrate pe teritoriul lor, sa le trimita in punctul pe unde au intrat in Uniunea Europeana, acest Acord de la Dublin nu mai functioneaza. Securitatea Spatiului Schengen – pai, Romania nu a fost buna, iar Spatiul Schengen se demonstreaza a fi o strecuratoare, intra cine pe unde vrea si cum vrea si cat vrea”.

„Este o varianta pentru refugiati, din Maroc prin Spania si nu e de azi, nici de ieri. O alta varianta este din Libia in Italia, traseul marocan include tot Magrebul. Traseul libian include Africa pana in centrul Africii. Au traseu Siria-Turcia-Grecia. (¬) Si in ultima vreme au aparut tentative tot mai multe si dinspre Turcia pe Marea Neagra catre Romania, dar in Romania reusim sa-i oprim. Cei care indeplinesc conditiile sa primeasca azil, primesc azil, cei care nu le indeplinesc sunt trimisi inapoi. Deci, cele trei state sunt toate membre Schengen, Spania, Italia, Grecia. Cele trei state au probleme de ani de zile in a nu reusi sa aplice legislatia Uniunii Europene. Anul acesta constatam ca s-au prabusit doi piloni care protejau Uniunea Europeana de o migratie necontrolata, Acordul de la Dublin si capacitatea Spatiului Schengen de a-si indeplini misiunea, protejarea frontierelor exterioare ale Uniunii”

 

(sursa citate:ww.hotnews.ro)

 

Asta este situatia.

Exact si corect.

Restul sunt povesti dirijate de presa si anumiti politicieni sau state…!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s