„Proşti sunt de obicei cei care îi consideră pe alţii proşti”.Tot despre criza refugiatilor


Alex Stefanescu-important critic literar,scriitor fara doar si poate,unul din putinii  din generatia noastra care n-au  facut compromis dupa compromis ci au preferat linia de mijloc, neutra, la cutie in anii de dinainte o pune la punct pe Alina Mungiu Pipiddi in chestiunea refugiatilor. Rfugiatii care au luat cu asalt Europa……

Alina Mungiu -Pippidi da verdictul  privind pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte in problema refugiatilor:„Primim câţi refugiaţi trebuie. Nu va e ruşine?”.Adaugand:” prostia şi neînţelegerea nu vin de la Dumnezeu, ci de la oameni”

In numele cui vorbeste doamna? In numelui  elitei romanesti? Ma indoiesc! In numele  amaratului asta de popor? Iara ma indoiesc. Si atunci  cum isi permite doamna  sa-mi spuna mie (care sunt de acord cu o abordare echilibrata, legala a problemei refugiatilor si nu una  hei-rupista si penibila (asa cum o fac mai marii Europei),sa-mi fie rusine?

De ce sa-mi fie rusine Alina Mungiu-Pipiidi? Ca nu pot botuil; la idiotul de umanistarism prefacut si tembel  al celor din Vest?

Ca raman cu picioarele pe pamant  si  vreau o abordare  legala a situatiei?  Ca nu sunt de acord ca Juncker sa-mi  bage din condei 6000 de refugiati in tara? De cer nu-i  „cazeaza” la Louxembourg”?

Alex Stefanescu:

„Proşti sunt de obicei cei care îi consideră pe alţii proşti. Problema în cazul refugiaţilor este una singură, alta decât aceea melodramatic-umanitară pe care o aduce în discuţie Alina Mungiu. Şi anume, nu se poate accepta ca nişte necunoscuţi să intre în ţară cu forţa, fără acte, nerespectând legile în vigoare în România. Atât şi nimic mai mult. Toată retorica umanitaristă cade pe alături. NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE – scrie în Constituţia noastră. Alina Mungiu îndeamnă la nerespectarea legii şi este generoasă pe seama altora. Ea însăşi ar primi în locuinţa ei persoane neidentificabile şi care s-ar instala în spaţiul locuit de ea fără să-i ceară voie?”

 

sursa citat:www.nasul.tv)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s