„Febra” de vineri seara…..ACTUALIZARE


Vineri seara tarziu, dupa o zi cu o caldura toropitoare…Peste zi au fost temperaturi care in unele locuri din tara  au depasit  pe cele  din vara.

Strada  „importanta”(cum spune I.) si principala a orasului este napadita de lume „iesita” cu catel si purcel, desi este,trecut  de orele 22.

Mizerabilele  terase  sunt pline ochi,oameni care stau la mese  parca prostiti de caldura de peste zi si nu le vine sa plece acasa. Febra de a iesi vineri seara in oras,Sfarsitul unei saptamani si inceputul sfarsitului de saptamana pentru cei mai multi….

Altadata  vineri seara era de fapt …… sambata…

Atunci se incheia saptamana si de obicei orasul era destul de  gol. Oamenii abia incheiasera  munca,carciuile erua   mai pline.Carciumile si frizeriile. Frizeriile erau pline.Pline de barbati nerasi  cu fata trasa si obosita dupa  sase zile de munca veniti sa  se „castige” adica sa se tunda si mai ales sa se barbiereasca.Barbati cu barba tepoasa sau sura  asezati cuminti pe  scaune sa le vina randul  sa intre sub mana frizerului…Si sa se „castige” pentru duminica ce urma…….

Am iesit sa cumpar tigari de la un chiosc.Chioscul este construit in curtea casei, are un perete in locul portii si servirea se face la o ferestra  mica, mica de tot. Stau la rand, este singurul „magazin” deschis la ora asta… In spatele meu  doua voci feminine.Dupa ton par tinere.Una    ajunge in dreptul mei si o vad.Urata,inexpresiva, cu ochelari cu rama groasa si neagra si parul    lins si lasat pe umeri, dar tanara.Vorbea usor afectat.Cealalta     statea exact  in saptele meu si nu o vedeam..Nu ma uit cand sunt pe strada dupa doamne sau domnisoare,in general pasesc   plutind in gandurile mele si probabil ca par ingamfat.dar chiar nu ma intereseaza strada si cei ce o populeaza.Fetele conversau asa ca de vineri seara.Cea din spatele meu avea un  grosier    accent de  seralista care  incearca sa invate  engleza si ajunge  nu mai stie bine nici romana materna. O rom ana care suna ca scroafa in cucuruz cand incerca  sa se exprime  rostind bietele cuvinte romanesti cu accent, vorba vine, de …..Connecticut…..

Seralista ii povestea  celeilalte ca lucreaza pentru un site din America.Dupa glas ai crede ca cine stie ce   facaturi pe chat  executa doamna sau domnisoara…

O ascult fara sa vreau mai departe: „e mai comod si mai util pentru mine. Imi permite sa am un program la voia mea,sa am vacante cand vreu si sa nu depind….” Aialalta, ochelarista afectata  o aproba  cumva ciudoasa…. si-i marturiseste ca si ea ar vrea sa lucreze pentru America,de altfel toti din grupul ei doresc sa plece…”. Pufnesc  in ras cand ochelarista vorbeste  de „grup”de parca s-ar  fi aflat in cine stie ce adunatura de genii  stranse laolalta si  care care lucreaza intens la binele acestei lumi…. Mai trancanesc  ceva si mi se par ambele niste avortoane  ale  acestei generatii nascute si crescute dupa decembrie 89. Nimic in cap, fapturi  pe care le mirosi imediat… O spuza de  expresii preluate din  barbarismele de care este plina romana la acest moment…. Cumpar tigari, aprind una  si ma intorc agale spre casa ….  Pe la mijlocul drumului cele doua ma depasesc… O recunoscpe ochelarista  afectata.Trec vorbind pe langa mine si langa ea  o identific dupa voce pe cea care era in spatele ei.Ma depasesc, trec vreun metru inaintea mea si le privesc fara sa vreau.

Dumnezeule mare, n-am mai vazut de multa vreme  femei,fete, asa urate…. Ambele in jurul a doiuazeci de ani!

Seralista noastra era vopsita toata intr-un galben pal,  mica de statura ,grasa peste orice limite si era imbracata in   acei pantaloni(elastici)de culoare neagra  stransi pe picior…

Niste picioare enorme cat niste busteni vechi de o suta de ani…Enorme…. si negrul le punea si mai bine in evidenta.Din cand in cand niste colaci de toata grandoarea    veneau sa intregeasca peisajul acelor picioare monstruoase….  Ochelarista nu era nici ea mai prejos,tot pantaloni(elastici)  pe picior,tot picioare butucanoase si  parca niste monumente de grasime…Dar ceva mai  mai „supla” decat seralista…Calcau apasat si asfaltul parea ca se zguduie/tremura usor sub pasii lor….

De unde sau cine dracu le-a adunat…..,     Doamne?

La ce site din America ar putea sa lucreze seralista   de care m-am convins ca vorbeste din trei in trei si am vazut ca arata cum arata…? La ce sa ajunga in America  aialalta,ochelarista afectata, cand ele abia isi taraie  obezitatea(suna parca mai domiol si mai   elegant)  fizica dar mai ales intelectuala pe strasse-le orasului la ora tarzie a lui vineri….?

Doamne, n-am mai vazut demult asa fete urate  fizic si  cu capul  gol de orice urma de inteligenta….

Dar   este vineri seara, parca pluteste o  febra care i-a cuprins pe toti  iar  orasul sau mai exact centrul, trepideaza de  fete,femei si barbati  din  cateogria „manelisti  cu jargon” care  au uitat sa mai mearga acasa….

Dupa ceva pasi fetele au diaparut intr-o curte unde se afla un local in care se intalnesc tot felul de grupuri…Lumea in nestiinta ei  zice ca acolo se intalnesc rockerii…..

Este absolut jenant si  umilitor sa crezi ca acolo se  intalnesc rockerii.

Astia,cei cu  adevarat, fie sau retras demult pe la casele lor,fie au murit ….

Cei de azi sunt niste clone  nereusite….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s