Bordelurile Iasului.Semnale din presa


 

„Daca la Bucuresti a existat faimosul bordel Crucea de Piatra, un asemenea stabiliment cu renume din Iasi a fost „La Felinarul Rosu„.

Mai departe, doua dintre cele mai cunoscute femei care au administrat activitatea prostituatelor au fost madam Capot si madam Carasoaia.”

 

…………”Un alt personaj picant a fost si madam Carasoaia.

Aceasta detinea un bordel, existent inclusiv pana dupa 1945, langa Hala Centrala, in spatele actualului Teatru Luceafarul.

Aici, spre deosebire de cel al „colegei” Capot, clientela nu era atat de exclusivista, inclusiv barbati din „clasa muncitoare” putea avea parte de momente de senzatie oferite de „fetite”.

„Imobilul a fost demolat, undeva prin anul 1950. Era tare la acele vremuri sa ajungi la Carasoaia si sa te distrezi cu fetele de aici.

Peste acestea, marii granguri din Partidul Comunist, dupa anii ’60, preferau sa mearga la hotel cu fetele, cele preferate fiind Continental sau Unirea.

Aici se distrau in voie si fara a intra in vizorul publicului”, povesteste si un fost lider politic local.

Tocmai pentru a se vedea adevarata dimensiune a acestui fenomen in România, trebuie spus ca legalizarea prostitutiei s-a facut abia în 1899.

Bordelurile erau conduse doar de femei, care selectau fetele, le ofereau cazare si masa. Erau rasplatite si cu un procent din incasarile obtinute de la clienti.

Conform datelor statistice ce se regasesc in documente de la Arhivele Nationale, la mijlocul anilor ’30, la Iasi se intregistrau aproximativ 2.500 de prostituate ce activau in peste 40 de bordeluri.

În 1948, prostitutia a fost interzisa de regimul comunist.”

 

 

Tot textul aici:http://www.bzi.ro/dezvaluiri-fierbinti-din-bordelurile-iasului-povesti-incendiare-cu-politicieni-afaceristi-sau-medici-celebri–foto-517874

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s