Alex Stefanescu despre defaimarea si persiflarea romanilor de catre romani….


Pe Alex Stefanescu parca il cunosc de un veac…

„Vin” cu el din „neguroase timpur”i,ma incanta bonomia dar si bunul lui gust literar,faptul ca tot ce scrie este  lipsit  furia si negatia  scrasnetul   la moda printre noi….si ca este un  om  extrem de informat, care se plimba usor prin literatura…

Lasati in voia Domnului pe cei din politica de azi si ascultati-l pe  renumnitul critic literar:

-„Defăimarea și persiflarea românilor chiar de către români, cu un straniu masochism, este astăzi o tristă modă (având drept cauză ascunsă exasperarea pe care ne-a provocat-o de-a lungul timpului distrugerea civilizației românești − de către regimul comunist, în perioada de după război, și de către un regim comunist rezidual, în perioada postcomunistă). Deznădejdea cronică ia forma unei dorințe de autodistrugere. Sunt însă și cazuri când negativismul se explică prin tendința de a da vina pe alții pentru eșecurile proprii: „Aș fi putut eu face multe, dar poți să faci ceva cu românii ăștia?”, întreabă retoric câte un… român.”

-Suntem ipocriți, noi, românii?

-„Nu suntem ipocriți, suntem triști și descurajați pentru că trăim urât într-o țară în care s-ar putea trăi frumos. Avem oameni inteligenți și talentați, avem un pământ cu locuri paradisiace, avem o tradiție, avem poa te și un viitor, dar n-avem prezent. Este exact si tuația din versurile lui Octavian Goga (le citez repede, ca să nu vină Alexandru Florian și să ceară și interzicerea acestui poet): „La noi sunt codri verzi de brad/ Și câmpuri de mătasă,/ La noi atâția vulturi sunt,/ Șiatâta jale-n casă./ Privighetori din alte țări/ Vin doina să ne-asculte;/ La noi sunt cântece și flori/ Și lacrimi multe, multe…”. Vinovați de această situație sunt, indiscutabil, cei care ne conduc.”

 

 

Tot textul aici:http://www.evz.ro/scriitorul-alex-stefanescu-defaimarea-romanilor-de-catre-romani-o-trista-moda.html

Anunțuri

4 gânduri despre “Alex Stefanescu despre defaimarea si persiflarea romanilor de catre romani….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s