Cateodata(XXIX)-fragmente dintr-o carte


Se uita putin nedumerit la ea si Iulia povesti ca de dimineata „rasfoind” facebook-ul a gasit la un moment dat prezentarea/recomandarea    cartii lui Marquez…. A citit  cele cateva randuri si si-a spus”cartea asta as vrea sa o citesc”.

Uimirea  ei  totala era ca el  venise la ea exact cu acea carte pe care o vazuse  de dimineata pe paginile   gazetei de perete facebook si pe care  asa dintr-o data si-a dorit sa o citeasca……..

 

Pe masa biroului  ei  intr-o vaza era un trandafir galben…Impaunat si frumos….. Colorat chiar intr-un galben odihnitor…. Il adusese  sambata si luni,zi obositoare si neagra, Iulia i-a povestit ca  de dimineata trandafirul a parut ca moare.Se ofilise,avea petalele pleostite  si nu mai era nici o speranta.A scurtat din tulpina  a schimbat apa si  dintr-o pornire neexplicata nici de ea, l-a lasat in vaza…..Poate pentru ca il adusese el…. Iulia era  suparata si  nu avea insa chef de   nimeni…. A uitat trandafirul in vaza si dupa ceva vreme cand s-a intors in birou l-a vazut   dintr-o data   parca altul….Era acelasi  trandafirul galben   adus de el  in sambata ploioasa….. care si-a revenit miraculos….I-a povestit  lui  despre renasterea trandafirului si parea   uimita  de aceasta  revenire…… Trandafirul a trait  cateva zile si i-a raspuns Iuliei urmatoarele: „nu putea sa moara, pentru ca este un trandafir daruit  odata cu sufletul lui…..”

 

 

-continua-

Reclame

3 gânduri despre “Cateodata(XXIX)-fragmente dintr-o carte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s