„Mica noastra burghezie cu miros de balega si zar”.Semnale din presa


 

 

Vasile Ernu:

Ştire: „Senatul a adoptat marţi un proiect de lege al unui social-democrat care prevede ca toate magazinele alimentare sunt obligate să vândă carne, fructe şi legume în proportie de minimum 51% din producţia românească, riscând în caz contrar amenzi de la 25.000 lei la 50.000 lei. Proiectul merge în Camera Deputaţilor, camera decizională.“

 

„Mica noastră burghezie (mare parte copii de ţărani şi muncitori cărora încă nu li s-a dus mirosul de balegă şi zăr), brusc e furioasă pe această nouă lege „comunistă”.

Credinţa ei aproape mistică în „piaţa liberă” face ca orice lege protecţionistă să fie echivalentă unui decret stalinist.

Nu o interesează situaţia de monopol a marilor reţele de supermarket, faptul că în ultimii 5-7 ani producţia locală a fost înlocuită în mare parte de importurile agresive şi  nu foarte „civilizate” şi după „regulile jocului” (a se vedea cazul Lidl şi Kaufland).

De ţăranul român, ce să mai zicem: un leneş, beţiv, necompetitiv şi ineficient pentru noul joc  „liber economic”.

La groapa de gunoi cu ei pentru că burghezia noastră gîndeşte puţin şi papă finuţ şi pe alese. Ehe, unde-s vremurile neoiobăgiei de altădată? Trăim în vremuri în care pînă şi a fi iobag devine un privilegiu pentru ţăranul nostru… Mda, burghezia noastră nu-şi pune multe întrebări, ci are o singură frămîntare profundă: „De unde naiba o să-şi mai cumpere foie gras, caracatiţă, vită kobe şi brînzeturi fine franţuzeşti?”

Tot textul aici:adev.ro/nvuj2d

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s