Un drum cu vremea si intamplarile mereu contra….(un fel de reportaj)


Am venit din nord estul  indepartat pana in centrul tarii,la Brasov. Ziua s-a aratat  de toamna tarzie, parca in astepotarea  iernii….Ploaie marunta incepand  de dimineata  si care s-a intetit spre amiaza  si  apoi vantul… Am plecat  tarziu dupa ore;le 14  si am  avut in gand sa ajung cat mai repede…. Imediat ce am pornit ploaia a venit parca peste noi…Ploua  intens   si frigul parea mai patrunzator…. Am condus mereu la limita si am ajuns  cu bine pana la Bacau in timp record…Evident dupa ce am injurat in gand( si nu numai) cei  aproape 80 de km de inceput(intre Botosani si Tg Frumos) cu adevarat   mizerabili…Masina parea o braca pe valuri,soseaua este valurita in  cel mai de neinchipuit fel,apoi are zone unde   alunecarile de teren  iti dau impresia ca intri in asfalt ca intr-o troaca  mai departe, carpelile sunt facute  fara nici o minima tehnica, apoi carutele nesfarsite ale  saracilor moldoveni care   carau lemne…de fapt niste trunchiuri subtiri cat mana   sigur   furate…

De la Bacau  frigul a fost mai puternic cai  si ploaia….Pe Magura frunzele copacilor devenisera galbene si si  mai rau, cadeau ca secerate la pamant….. Si  acele valuri neasteptate de ceata aproape de pamant..care-ti obturau pentru cateva clipe vederea…. Dupa Onesti un TIR prelung ma depaseste intr-o comuna, asa  tam-nesam Mergeam cu 50km/ora, TIR-ul mai al dracului (  o fi zis, ce face prostul asta!) ma depaseste in forta…. si evident cu viteza mare …. In fata mea( in comuna) pe stanga era  masina politiei….  Care a intors imediat si a pornit  dupa hardughia de camion. L-a oprit si m-a oprit. Politaiul vine la mine si zice repede ca  ma vrea ca martor…. Cobor, dau actul,  omul se uita crucis la mine si ma roaga sa-i dau cartea mea de identitate….  Il asigur ca eu sunt( in carne si oase) cel scris in act,el ca nu se poate, ca eu,  cel din fata lui,  sunt cu vreo douazeci de ani mai tanar decat varsta inscrisa in carte.,…Cadem la intelegere,vorbim de una alta pana celalalt  politai scrie procesul verbal….  Prapaditul de sofer de TIR le declarase ca eu i-a facut semn cu  semnalizarea ca poate sa depaseasca….  Povestesc adevarul,nici urma de semn de la mine si  plec……

La vreun kilometru dau peste o coloana care avea in fata patru camioane care abia se tarau…Un camion era din Rusia…Maica Rusia…. In spatele lor cinci autoturisme,masina mea   si( curand) in spatele meu o coada de vreun kilometru…Intrasem in  zona plina de curbe  din apropierea pasului Oituz…Camioanele se tarasc  efectiv cu 20 km/ora n-am ce face, nu pot sa depasesc pana la serpentine….. Ne taram asa  vreo 30 de minute   pe o distanta care o faci   in zece minute maximum.Intram pe serpentine si incepe un fel de chiciura care se transforma rapid in zapada…. La una din serpentine reusesc sa depasesc,si cei din fata fac la fel  si dupa inca vreo doua serpentine am scapat de camioane.Era negura,seara,niste fulgi teposi care cadeau cu furie  spre pamant…Gonim destul de riscant  in sistemul 50km/ora prin comuna si cat se poate in afara…. La  Tg Secuiesc opresc la o benzinarie  din alte motive…. Bate un vant care iti taie respiratie  nu mai ploua dar masinile care trec pe langa mine au acoperisul si luneta  acoperite cu zapada….

Pare mai mult decat noapte si ajung intr-un tarziu la Brasov. Mult peste ora   la care ma gandeam si  tarziu pentru ceea ce mai aveam de facut….. Asta este…. Dincolo de regret ma bucur ca totusi am ajuns…. Sunt intreg, am dat o proba de anuduranta  serioasa si am ratat  sa termin proiectele in timp util….

 

Viata fara nici un  fel de fard!

Un gând despre “Un drum cu vremea si intamplarile mereu contra….(un fel de reportaj)

  1. Revad ,prin ochii tai,desul drum facut si de mine,cu multi ani inainte,manat de alte dorinte si dorinti decat,stiu,ale tale.
    Astept,neaparat,”o pictura”a ta despre mascarada „plebiscitului” de ieri.
    Oare este adevarat ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s