„O mascarada sinistra….”


 

Unul din vechii si bunii mei prieteni(putini au fost si mai putini au ramas!) ma „someaza” sa scriu ceva despre „plebiscitul’ de duminica 11 octombrie 2015 privind alegerea   alegerea presedintelui PSD.

A fost ales Liviu Dragnea(de fapt unic candidat!), cel condamnat in prima instanta in dosarul”Referendumul”.Am urmarit la radio -fiind pe drum in masina-   stiri despre desfasurarea alegerilor din PSD.Mai toate aveau un aer  „monumental” de parca acolo (in aceste alegeri) se hotara soarta Romaniei.Mi s-a parut la un moment dat hazliu apoi    repetandu-se informatiile   pe post de „prima stire”  totul a devenit penibil.

Mi s-a facuit sila….!

N-am de gand sa scriu despre  aceasta  ultima reprezentatie a PSD.

Dan Cristian Turturica,jurnalistul de la „Romania Libera”pare a avea aceeasi sila dar el pana la urma a scris:

 

„Ce mascaradă sinistră aceste alegeri pentru înscăunarea lui Liviu Dragnea la șefia PSD! De mult nu am mai văzut o demonstrație de falsitate și propagandă grosieră de o asemenea anvergură! De când exact? Cam de la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Într-un mod straniu, pe care doar psihiatrii l-ar putea explica în detaliu, alegerile pentru președinția Partidului Social Democrat, s-au vrut a fi în același timp un recurs dar și o continuare a celor două scrutinuri care s-au încheiat cu cele mai dure înfrângeri pentru echipa actuală de la vârful partidului. Ratarea președinției de către Victor Ponta și ratarea debarcării din funcție, înainte de termen, a lui Traian Băsescu. Dar în special a ultimei, având în vedere că i-a adus o condamnare penală în primă instanță celui ce a devenit, duminică, al cincilea președinte al PSD.

Toată maimuțăreala din acest weekend ploios nu a fost altceva decât o răscoală a subconștientului colectiv pesedist. Dragnea a pozat ca o divă în timp ce vota “la urne” pentru propria sa alegere într-o competiție hilară, cu el candidat unic.  Secunzii săi, costumați cu pulovărașe de campanie, au ieșit punctuali să ne anunțe “prezența la vot”, de parcă întreaga țară și-ar fi ținut respirația în așteptarea rezultatului.

Nu a lipsit nici specialitatea casei, urnele mobile, scoase pe traseu pentru ca oamenii în vârstă și bolnavii să își poată exprima dreptul la vot. Un drept pe care, știm de ani buni și ni s-a reamintit apăsat în noiembrie 2014, PSD îl respectă cu sfințenie. Numerele de umor involuntar au fost completate fericit de relatările însuflețite ale Antenei 3, trup și suflet alături de noul rege al partidului de care depinde însăși rațiunea ei de a exista.

Rezultatul? O încercarea eșuată a PSD de a mima naturalețea și de a demonstra că deși i-a luat 26 de ani a internalizat, în final, sub conducerea unui baron de Teleorman, regulile democratice. A ieșit ceva scremut, un urlet de neputință al unui partid prins între dorința pătimșă de revanșă și o nevoie de exorcizare impusă, pe care nu o înțelege.”

 

Tot textul aici:http://turturica.ro/alegerea-lui-dragnea-ultimul-bal-pe-titanic/

Anunțuri

Un gând despre “„O mascarada sinistra….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s