Sapte branduse


Era amiaza si  undeva departe  se vedeau Bucegii.

Varfurile muntilor erau acoperite de zapada si de nori usori,albiciosi care  jucau pe creste.

Jos   langa mine,soare,iarba inca verde si padurea ce incepe sa se coloreze….

Este amiaza,   totdeauna lucrurile simple, definitive  se intampla la amiaza….  Si viata  si iubirea pot veni in  amiaza torida.Cateodata si  moartea poate veni la amiaza….Dar asta este o alta poveste pe care o spun intr-o carte.

Era un loc pustiu,  auzeam glasul ei intre  speranta si  spaima  ..O auzeam vorbind despre boala,despre  consecintele ei,despre faptul ca trece atat de greu….

Si vroiam  sa-i  fiu alaturi, sa-i spun ca  va fi bine. Ca eu cred ca va fi bine….

Glasul  ei era ezitant, mereu marcat de  o abia ascunsa neincredere….

Era cald, amiaza de toamna si  o doream alaturi desi  practic era imposibil atunci….

Am inchis   si am pornit pe dealul din fata…Destul de abrupt,acoperit cu iarba  ” tunsa” scurt de atata calcat  in picioare de oile si vacile care trec  peste ea…. Cand nu se apleaca sa-i  si rupa firele plapande….

Am urcat si aproape de varf,totul a fost pret de cateva secunde,le-am vazut…. Undeva in stanga mea…Intai una, apoi altele trei si pana la urma un covor… De culoare mov, cu tulpina plapanda in  vantul  aproape insesizabil…. M-am aplecat si am cules intai una, apoi alta  si inca  altele… Am coborat la masina…. Totul a durat   asa cum v-am spus cateva secunde…Ajuns, le-am numarat.Erau sapte …Firave,extraordinar de frumoase,de culoare mov cu pistilul  galben si niste firicele subtiri(usor argintii) pe rol de antene.

Le-am privit cu caldura si  cu mirare…Brandusele sunt   florile pe care le asteapta…. Le-am tot cautat si n-a fost sa le gasim cat am umblat  impreuna.Au aparut acum dintr-o data, ca un semn….

Am anuntat-o si   i-am spus ca se va face bine….. Semnul  a venit…Brandusele si numarul impar,  totul petrecandu-se in interval de cateva secunde, fara sa ma gandesc anume  la ele sau la numarul lor…

Sapte branduse pe care le trimit  prin/din  toata fiinta   pana departe..Nu stiu daca vor ajunge intregi stiu insa ca semnul lor face parte din lucrurile simple care  se intampla la amiaza…

Iubirea si viata vin la amiaza….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s