Autostrada ce duce spre vest…. si presa dupa ureche….(II).Actualizare


Am amanat cateva zile pana sa  va povestesc despre partea de autostrada spre vest din Ardeal….

Incepe  la Vestem,  inainte  Sibiu, si  va ajunge candva la Nadlac..,.de acolo Mittel Europa pana  dupa Viena si mai incolo, Vestul….In partea cealalta cine stie cand va ajunge la Pitesti

De ceva vreme presa noastra, cata este, macane mecanic ca o rata despre  oprirea circulatiei  pe zona de autostrada dintre Deva si Sibiu…. De aici am auzit tot felul de referiri care se terminau in stilul „clasic” al romanului   care s-a saturat de multe dar si fara  prea multa minte:”Asa-i la noi in Romanica”…. 

Expresia neputintei noastre nationale este si  presa care o avem.Tratare pe langa subiect,dezinformare, acorduri de mars funebru cand nu este cazul.

Iata o mostra:„În aceste condiții, din puținii kilometri de autostradă pe care i-am construit, cu chiu, cu vai, douăzeci și doi s-au surpat, absolut lamentabil. Inaugurați cu fast de candidatul Victor Ponta în toamna lui 2014, în plină campanie electorală, cei 22 de km de asfalt înghițit de pământ sunt expresia neputinței noastre naționale.”(preluat de aici: http://politicscan.ro/editorial/autostrada-lui-potemkin-si-dezastrul-national/). Regret, dar nu suport scrisul dupa ureche si il sanctionez de fiecare data. Rog pe   „scriitorii de la http://www.politicscan) sa-mi arate cei 22 de kilometri de autostrada surpati  si voi pune mana pe lopata sa inlatur   dezastrul… Dar  sa fie  22 de kilometri! Inteleg sa dai in Ponta  criticandu-l cu argumente   serioase  si nu cu   asemenea   aiureli!

Stirile  astea au prins si am auzit zile in sir  tot felul de indivizi care   se refereau in batjocura la faptul ca abia s-a deschis si …. s-a si inchis….

Situatia este alta…

Problemele de la Aciliu(zona unde  apa ajunge  din subteran pana la autostrada si alunecarile de acol) sunt vechi..De cel putin doi ani se stia de ele. S-a fortat deschiderea transonului  cu pricina  in 14-15 noiembrie 2014. Fara noroc.Ponta a pierdut alegerile… O prostie  lucrata de Ponta,Ioan Rus(ministrul de atunci) si consilierii lui Ponta.

Transonul s-a inchis (vorbim insa  real de o portiune  de o portiune de cca  un kilometru cu totul… distrusa de alunecari si ape) si se circula pe vechiul drum de la Saliste la Cunta. Se circula foarte bine, fara vreo problema.Vechiul drum este  in stare buna.  mare parte din cei 22 de kilometri(vechi!)  sunt la trei benzi…. Nu prea este „Romanica”…… De la Cunta la Deva se circula excelent,autostrada este in stare buna,nu vad jalea si  alarmismul,    trambitate de presa. Autostrada se termina de fapt la Soimus,dupa Deva… Aici este marea problerma a circulatiei….   autoturismelor si  TIR-urilor in drumul lor spre vest. Imediat dupa ce se termina autostrada  se trece pe un pod catre vechiul drum.Podul a fost inchis pentru reparatii,a fost inaugurat si………. acum se circula numai pe banda.Astept raspunsul celor de la CNADR…

.Omul cu paleta face legea cand pe un sens, cand pe celalalt.

Cozi infernale pe ambele sensuri..

Cam, asta este…Despre podul de la Soimus presa  scrisa sau  online nu sufla  un cuvant….

Suna mai bine  sa anunti cu trambite ca autostrada Sibiu-Deva este inchisa…. Sau ca s-au surpat 22 de kilometri de autostrada…..  Amarata asta de „hartie” care suporta orice!!!!!

Cata lipsa de respect pentru tara asta ….. si pentru oamenii ei adevarati….

Din partea unor insi  care habar n-au ce inseamna si cum se face presa cu ADEVARAT……

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s