Ce carti mai cumpara romanii?Targul International de carte „Gaudeamus”


La Bucuresti  a avut loc in aceste zile Targul international de carte „Gaudeamus.

Cu ajutorul „batranei”agentii de stiri Agerpres sa vedem ce carti  au cumparat romanii la acest targ.Nu este  un ghid valoric,de departe  sa am o asemenea  intentie.Public stirea Agerpres  mai mult cu gandul ca va indemn sa cautati carti in librarii.Carti bune si valoroase. Acum doar un semnal  ….. mai mult sociologic……Unde am ajuns…..

* La Humanitas, pe primul loc s-a situat „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, cu peste 1.000 de exemplare vândute, „Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit” de Lucian Boia, „Dialoguri de duminică” de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, „Și eu am trăit în comunism”, publicat în cordonarea Ioanei Pârvulescu, și „Cartea simțurilor”, un volum coordonat de Dan C. Mihăilescu.

* Pentru Humanitas Fiction, în top 5, pe primul loc figurează „Femeia în fața oglinzii” de Eric-Emmanuel Schmitt, „Laur” de Evgheni Vodolazkin, „Supunere” de Michel Houellebecq, „Țara Zăpezii” de Yasunari Kawabata și „Moartea la Deptford” de Anthony Burges.

* La Curtea Veche Publishing, în ordinea vânzărilor, topul se prezintă astfel: „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu, „Comfort Food” de Jamie Oliver, „Săvârșin. Detaliu”, de principesa Margareta și principele Radu, „Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor” de Adrian Cioroianu și Andrei Radu și „Connected” de Christakis și Fowler.

* La Editura Polirom, pe primul loc în topul vânzărilor se află romanul „Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți” de Salman Rushdie, urmat de „Du-te și pune un străjer” de Harper Lee, pe locul trei — „Ucenicul arhitectului” de Elif Shafak, pe locul patru — „Drumul către libertate” de Yeonmi Park, urmat pe locul cinci de „Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN” de Bill Bryson.

* La Editura Cartea Românească, pe primul loc în topul celor mai vândute cărți se află „Imperiul fetelor bătrâne” de Liliana Corobca, pe locul doi sunt cele două cărți din seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun — „Compunere cu paralele inegale” și „Scriitorul și puterea”, iar pe locul trei — „Sesiunea de toamnă” de Eugen Negrici. Pe locul patru s-a situat „Călătorii și călătoriile în literatura română” de Mircea Anghelescu, iar pe locul cinci — „Puțin sub linie” de Robert Șerban.

* Printre cele mai vândute titluri ale Grupului Editorial Corint, se numără: „Dezastrul de la Cernobîl” de Svetlana Aleksievici, „Atlasul istoric Duby”, „Mesele de odinioară de la Palatul Regal la Târgul Moșilor”, „Magisterium” (volumul l) și „Misterul din Hanul Pungașilor” de Kate Milford.

* La Editura Litera, în Top 5, conduce „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” de Karl Ove Knausgard, autobiografia lui Knausgard, pe locul al doilea aflându-se „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan, pe locul al treilea se situează cărțile de colorat pentru adulți „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”, pe locul al patrulea se află cartea „De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei”, scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării, Daron Agemoglu și James A. Robinson, pe locul al cincilea fiind „Atlasul mondial al vinului” de Hugh Johnson și Jancis Robinson, o carte deosebită lansată în prezența Aureliei Vișinescu, a lui Mircea Dinescu și Cătălin Păduraru.

* În topul cărților pentru copii, cel mai bine vândute la editura Litera se află seria „Descendenții”, cu două titluri — „Povestea filmului” și „Jurnalul lui Mal”—, iar pe locul al treilea „Bunul dinozaur”, carte care va fi și ecranizată la final de noiembrie.

* La Editura RAO, cea mai vândută carte a fost „Biblia pierdută” de Igor Bergler, a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Potărășoiu, PR manager RAO.

* Topul trei al celor mai bine vândute cărți la Editurii ALL, la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, este condus de volumul „Al treilea cimpanzeu — Evoluția și viitorul Omului” de Jared Diamond, urmat de „Psihologia pozitivă. Ce ne menține fericiți, optimiști și motivați” de Charlotte Style. Clasamentul este completat de cel de-al treilea volum din seria „Pisicile războinice”, „Pădurea secretelor”, a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Androne, PR-ul editurii.

* Anul acesta, la Gaudeamus 2015, pentru Editura Nemira a fost un mare succes jurnalul de creație „Sculptând în timp” de Andrei Tarkovski, apărut în colecția Yorick. Fiindcă este o premieră în România și este unul dintre cei mai mari cineaști ai secolului XX, oamenii au venit și au cumpărat cartea. Pe locul doi, ca popularitate, a fost „Cavalerul celor șapte regate” de George Martin, iar pe locul trei s-a situat o carte din Colecția Babel, de literatură contemporană — „Viața elfilor”, de Muriel Barbery.

(sursa: Agerpres)

NOTA mea(1):dintre   titlurile cele mai vandute declar sigur si plin de orgoliu  ca singura  carte pe care   o sa o cumpar este „Sculptand in timp” a lui Andrei Tarkovski.

Ati vazut „Calauza”?

Ati vazut ” Andrei Rubliov„?

Daca nu,  incercati sa le vedeti…

Altfel nu stiti nimic   despre si din  CINEMA!

Si majoritatea  filmelor  pe care le-ati vazut sunt o imensa gramada de moloz.

Nu va speriati.

Si eu am inghitit mult moloz  mancand filme pe” paine”( asa  destul de pe nemestecate……)

 

NOTA mea (2); si poate „Laur” de Evgheni Vodolazkin…….

2 gânduri despre “Ce carti mai cumpara romanii?Targul International de carte „Gaudeamus”

  1. Odata…cineva foarte drag mie,mi-a daruit doua pachete cu carti…intre atatea carti se afla si romanul”laur”…n-am apucat inca sa-l citesc…
    Multumesc inca o data celui drag pentru darul minunat,rugandu-ma pentru sanatatea lui…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s