Roman Polanski si Polonia.CAZUL


Roman Polanski este unul din marii regizori ai cinematografiei lumii… Polanski vine din   deosebita scoala de film poloneza care a   dat atatia importanti regizori ce au marcat  cinema-ul mai mult decat sutele de  mestesugari  de la Hollywood.

De la Wajda…… la Kieślowski.

Polanski   trage dupa el o intamplare  ciudata si nelamurita pe deplin nici pana azi.Eu n-am reusit din diverse surse sa  ma lamuresc  exact ce a fost atunci…. Prefer sa cred ca lucrurile sunt undeva la mijloc… Si n-am inteles niciodata inversunarea   justitiei americane(si argumentarea subtire,prea subtire ca un fir de ata!) dispusa sa-l urmareasca pana in mormant pe autorul „Cutitului in apa”. Se uita usor ca in 1969 Sharon Tate, sotia   lui Polanski,insarcinata  in luna saptea,  a fost macelarita de un grup de banditi undeva  in California..( chiar in Bel-Air!).Nu,ei nu sunt Hippie cum se scrie lejer in presa.Nu orice purtator  analfabet de coada a fost hippie…..

Polanski este acuzat  ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora de 13 ani ( in  anul 1977).Episodul este neclar si nu intru in amanunte.

Scurt timp dupa, este acuzat de Procuratura  americana.Polanki pleaca la timp  dar si definitv  din America … Procuratura  americana il urmareste  cu indarjire…Locuieste  in Franta si in Elvetia,face importante filme…

Americanii sunt dupa el,cerand mereu tarilor respective extradarea… .

Pleaca pe rand  si din Franta  si din Elvetia  si ajunge acolo de unde a plecat in lume… In Polonia…

Polonia este o tara    aparte si polonezii sunt extraordinari… Polonezii, un popor care are coloana,care nu se sperie de nimeni si care isi iubeste  valorile…

Polanski ajunge in Polonia,acolo de unde a plecat si are 82 de ani cu Procuratura americana dupa el.  Care-i cere extradarea…..

Tribunalul si Curtea de Apel de la Cracovia au  dat la  sfarsitul lunii octombrie curent o  sentinta prin care refuza extradarea lui Polanski in SUA. Parchetul polonez care reprezinta interesele  Procuraturii americane in acest caz a  refuzat sa faca recurs si decizia a ramas definitiva…

„O analiză a probelor colectate în acest caz ne permite să stabilim că decizia Curţii de a refuza cererea de extrădare a lui Roman Polanski formulată de autorităţile din SUA este corectă”-Procuror  de la Parchetul din Polonia (citat-preluat de la Mediafax)

Punct.

Un mare si amar punct!

Prea tarziu?

Nu  cred….

Niciodata nu este prea tarziu si  peste toate,  avem aici lectia care se aplica  tuturor celor   care pleaca si cred ca acolo unde le este bine (material,cariera,dragoste) este patria….

Nu,patria  ta este aceea care te primeste pe tine fiu ratacitor oricand si oricum -inapoi- la sanul ei!

Singura patrie!

O  aflat tarziu si Polanski…..

O plecaciune poporului polonez!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s