Raed Arafat -omul fara cusur?Semnale din presa….


Ma numar printre cei ce nu-l ridica in slavi pe Raed Arafat.Recunosc meritele, cate sunt, in   plantarea/cresterea  SMURD in Romania   si ma opresc aici.Ma opresc aici pentru ca nu pot sa uit imensa manipulare „diversionista”  din ianuarie 2012   care a dus la caderea guvernului Boc si la care manipulare multi romani au cazut de prosti/fraieri….Dar asta este o alta chestiune…Doctorul Arafat n-a zis un cuvintel despre acea manipulare si asta  a fost    destul pentru mine…

Apoi au venit la rand altele …. Accidentul  aviatic din Apuseni,tragedia de la Colectiv….

N-am vrut,n-am avut nici vreme sa scriu  despre Arafat  si aceste doua  evenimente….

Am citit un bun text a lui Ion Cristoiu  pe aceasta tema si reproduc aici  parte din el.

Ion Cristoiu:

„Raed Arafat e una dintre acele personalități postdecembriste pe care le-am privit totdeauna cu prudență. Din viață, din istorie și din literatură știm  că nu există oameni perfecți. Fiecare dintre noi, om fiind, are nu numai străluciri, dar și umbre. Pînă și Sfinții Bisericii dovedesc în unele cazuri că sînt oameni. Oricum, între noi fie vorba, mulți dintre ei n-ar întruni criteriile de integritate, asumate la ordinele sergenților majori mesianici de imbecila noastră clasă politică. Sfîntul Petru o șterge din Roma cînd încep persecuțiile neroniene împotriva creștinilor și e nevoie ca Isus să-i iasă în drum ca să se întoarcă la Roma și să sfîrșească pe cruce. Însuși Iisus, în toiul chinurilor de pe cruce, are îndoieli. De aceea, am privit cu suspiciune o galerie de inși postdecembriști permanent ridicați în slăvi, mereu eroi, mereu exemplari, despre care nu puteai spune nici că au prohab, fără riscul de lezmajestate. Raed Arafat a apărut mult timp ca un om fără cusur, un ins devotat muncii mai ceva decît oțelarii lui Mihail Davidoglu, din Cetatea de foc. Să nu uităm că în 2012, bolboroseala diversionistă care a dus la căderea Guvernului Boc a pornit de la idolatrizarea lui Raed Arafat. Traian Băsescu zisese ceva de rău despre șeful SMURD. Imediat s-a pus de o demonstrație de protest, de parcă Raed Arafat ar fi fost Fecioara Maria, pe care e interzis s-o atingi și cu o petală. Această imagine era pusă la îndoială nu numai de legile firii, care exclud, în Natură,  cu excepția diamantelor, perfecțiunea, dar și de multe lucruri care se spuneau în lumea medicilor despre cel văzut în realitate, de cei din domeniu, ca un dictator, un sforar, un aranjor de contracte.

Știind această imagine, m-a surprins campania declanșată împotriva lui  Raed Arafat. Cu documente obținute în stilul jurnaliștilor americani, Cătălin Tolontan a dovedit că Raed Arafat era responsabil fie și indirect de moartea zecilor de tineri la Colectiv prin toleranța față de practica sponsorizărilor ISU, prin incapacitatea de a face ordine în sistem, prin sacrificarea lucrului bine făcut de dragul lucrului bine oglindit. I s-a alăturat Silviu Mănăstire cu dezvăluiri stînjenitoare despre aranjamentele lui Raed Arafat.

Știind despre cine-i vorba, mai precis de Sistemul care făurise și protejase pe Raed Arafat, mi-am spus că dezvăluirile din presă nu erau întîmplătoare. Mai mult ca sigur – îmi ziceam – s-a decis sacrificarea și a lui Raed Arafat (dacă ne uităm în dreapta și-n stînga, vom vedea că mulți alții au fost sacrificați în ultimul timp!)!. Deși corectă, campania de presă mi se părea a  se înscrie printre  campaniile știute de mine ca făcînd parte dintr-un Scenariu. Așteptam de la o zi la alta ca Raed Arafat să fie demis sau să-și dea demisia. O impunea mai ales pretenția cu care venise la Palatul Victoria Dacian Cioloș:

De a transpune în viață înaltele indicații de la Cotroceni privind un Guvern al integrității, al corectitudinii, al receptivității la semnalele presei și prin asta ale opiniei publice.
De la declanșarea campaniei se împlinește iată o lună.

Raed Arafat stă în continuare cocoțat în fruntea bucatelor.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s