Doamne,ce zile au fost…….. Imnul oficial al Timisoarei


Stirea de presa suna asa:

”În sfârşit o să avem şi un imn oficial al Timişoarei. În urma votului de astăzi (vineri – n.r.) o să-l avem. Am propus personal Consiliului Local să agreeze ca imn al Timişoarei piesa «Timişoara» a formaţiei Pro Musica. Eu am considerat că această piesă are istorie, are text, are linie melodică, ritm, mesaj, este intrată deja în sufletele timişorenilor şi este foarte potrivită pentru a fi imn al Timişoarei. Să nu uităm că şi «Deşteaptă-te Române» şi «Marseilleza» au în spate o istorie. Desigur, la proporţiile respective. Drept urmare, nu-i decât o calitate în plus a piesei că a fost creată în contextul Revoluţiei din 1989. Nu am discutat deocamdată despre drepturi de autor, dacă va fi cazul, vom plăti”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara.
Edilul a precizat că va trebui ca, în perioada următoare, Consiliul Local să adopte un regulament în care să se precizeze momentele când va fi cântată această melodie.
Piesa ”Timişoara” a fost imnul Revoluţiei de la Timişoara, fiind compusă în acele zile şi cântată din 27 decembrie 1989.
Melodia a fost imprimată pe 8 ianuarie 1990, în studioul TVR Timişoara. Solistul de atunci de la ”Pro Musica” a fost Mario Florescu, iar la refrenul piesei ”Timişoara” au cântat şi şase paraşutişti care păzeau televiziunea în timpul evenimentelor din decembrie 1989.(sursa:www.ziuadevest.ro)

Opriti-va  cateva clipe din cotidianul monoton al zilelor voastre.Imaginati-va  pe baietii de la Pro Musica   alaturi de cei sase parasutisti  care asigurau apararea Studioului TVR Timisoara….. Ascultati glasul( celor sase parasutisti)in refrenul  piesei….Glasul lor   deloc cizelat, obosit,  vedeti cu ochii mintii  chipul lor marcat de orele de nesomn,obrazul lor  nebarbierit   dar si ochii plinbi de speranta..O mare speranta….

Nu vi se face pielea ca de gaina?

Nu va ineaca amarul si  nu simtit  nevoia sa tipati,sa urlati?

Ce zile au fost Doamne si unde s-a ajuns….. Mai jos de atat nu se poate…… Ma refer  intai si intai la starea morala a romanilor……

Va reamintesc ca ne aflam la Timisoara in 20 decembrie 1989,ca Timisoara  s-a declarat primul oras liber de comunism, ca de la balconul  celebru al    Operei din Timisoara  zeci de mii de oamnei murmurau intr-in glas „Tatal nostru”.

Imaginati-va pentru o clipa ce faceati  in amiaza zilei de 20 decembrie 1989…cat de departe erati de  ceea ce se intampla la Timisoara…Cum frica va si ne  paraliza orice initiativa……..?

 

Acest cantec  trebuie sa fie imnul oficial al orasului dupa cum cum  „Cei ce ne-au dat nume”(PHOENIX) trebuie si este imnul Banatului si al  tuturor romanilor…..

 

Vas rog ascultati/vizionati acest  emotionant cantec si videoclip…….. (interpretat de Pro Musica in  formula de atunci…….)

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s