Retrospectiva brutala si ne-manipulata a anului 2015


Anul se termina  in cateva zile.Ce a fost,a fost…….  nu se mai schimba mare lucru…Nu m-am ocupat de politica  obisnuita in ultima vreme dar asta  nu inseamna ca n-am urmarit-o atent.N-am vrut sa incarc blogul si pe citittori cu tot felul de”evenimente ” minore pentru ca eu nu urmaresc ratingul cu orice pret… Eu scriu ca sa ofer o alta perspectiva,eu scriu despre o alta dar  aceeasi Romanie….

Victor Ponta a plecat  din politica mare. Aparent la presiunea strazii. Numai un naiv poate sa creada asta. Dupa nenorocirea cu USL, cand a manipulat i aproape o Romanie si romanii   au muscat ca niste prosti din momeala, a  venit  randul lui  sa plece.Am anuntat  pe acest blog demult cand inca Ponta mai spera. Ponta nu  a plecat la presiunea strazii. Este o tampenie sa crezi  ca  5-10-20000 de oameni   pot sa rastoarne un guvern condus…. de fapt de PSD, partidul care a adunat  toti imbogatitii  din tara….

Ponta a plecat de frica Justitiei.

Este anul in care  Iohannis n-a facut mare lucru. Singura lui miscare  intr-adevar  mare a fost instaurarea  guvernului Ciolos. Iohannis sta la mana lui Ciolos.De performantele lui Ciolos depinde viitorul politic a lui Iohannis. Cilos este un ardfelean din spita lui Boc. Si are alaturi un ins  inteligent,tot ardelean,Vasile Dancu… Nu sunt de acord in multe cu Dancu dar recunosc ca este un ins inteligent care simte pulsul acestei tari…Cel putin acum…In  2000-20004  nu a simtit adevartul puls si adervarata chemare a Ro,manieiIn mana lor sta  Romania pentru cel putin un an de zile…..

Este anul imensei tragedii de la Colectiv. Anul in care  compatriotii mei au cascat ochii si  o mica parte din ei au inteles ca  banul nu este totul ! Ca  relatia nu este totul, ca mita ,spaga  nu este totul…Ca mor oamenii ca sobolanii atunci cand toate lucrurile nu sunt facute  normal,firesc, ca la carte si nu balmajite   in spiritul capitalismului dupa ureche prins din zbor si alimentat de o presa obedienta…..

Este anul in care se mai pleaca in Vest ca la un Eldorado…. Se  vor inchide curand si portile acetui Vest pentru marea majoritate a romanilor..Pentru ca Vestul abia se mai taraie pe el…. Vestul daca nu se reformeaza,”moare”……Daca nu renuinbta la poncifele   globalizarii excesive,  a politicii corecte  si multiculturalismului  dogmatic  ajunge la capatul liniei….

Este anul fara Traian Basescu in cea mai inalta functie  din stat. Traian Basescu  si-a jucat rolul,  cariera  bine in acest an….N-a avut probleme cu Justitia si nu va avea….. Omul este peste media de la noi si  printre cei putini care au inteles adevarata situatie din Romania.Ca nu a facut mai multe in mandatele lui este  la fel de adevarat….. daca insa Traian Basescu nu va reusi sa faca din Miscarea Populara un partid credibil si care sa obtina 20%  la alegerile din 2016 va fi terminat ca om politic.

 

Partidele traditioonale sau   cele incropite nu vor  avea sanse in 2016.  Ele nu sunt in satre sa se reformeze.este un esec pe linie a  partidelor politice.Adevarata lor fata s-a latit si  a aparut  neagra si mare pe ecran…. Ele nu mai au increderea rio,aniulor fie ca sunt PSD,PNL sau  stiu eu care ……

A mai trecut un an  peste industria romaneasca fara ca aceasta sa  aiba parte de o renastere.Ca si in agricultura…..  Industria romneasca face in continuare  saibe garnituri sau ansamblari  sau   in spatelucreaza in continuate in mult hulitul lohn  si nu creaza  valoare adaugata….  Sa nu va imbatati cu micile firme straine  aparute    la noi….Ceva locuri de munca,cateva…… Si atat…..

Statul roman inca ezita de teama Uniunii Europene sa se implice activ in industria romaneasca …. Desi Franta spre exemplul o face pe fata(cazul Renault)……Sa nu vorbim de Germania …. Noi ne uitam ca niste imbecili cum unii au distrus  marea Intreprindere de Autocamioane(ROMAN SA) si  cum se fura  zi de zi ce a mai ramas….

In sfarsit este anul cand   dezastrul s-a aratat in sport si nu este bine…Pentru copii nostri….. A face din sport numai  o masina care produce bani este o prostie  cat carul……

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s