Note la 26 decemvrie ….(I)


Pulverizat de atmosfera  care ma inconjoara nu am timp sa ma gandesc in voie la cele ce vreau….Scriu, dar si atunci o fac pe fuga,direct,relatare si nu analiza….

Nu ma incurc sa  disec situatia in care ma aflu….

Si ramane sa traiesc- dupa cei multi-  doar clipa…Clipa de ieri,clipa de azi,clipa de maine….

Ce am fost si ce am ajuns….. Traitor de clipe…De fapt totdeauna- si atunci  cand aveam in fata o viata- am trait clipa…Clipa feroce,nebuna,otravita sau fericita….Baremi clipele astea sa fie dilatate enorm cat sa cuprinda in ele o viata….

Multi imi atrag atentia mai gingas sau direct  ca eu nu mai sunt tanar  si-mi soptesc-  voalat sau nu- ca :” mai ai putin si  termini cu  viata aici pe pamant”,”tu esti deja  spre final,etc,etc,....etc….”

Ii privesc    rece si lucid  si drept sa spun nu ma intereseaza cate clipe mai am aici….

Niciodata nu am lasat pe nimeni …pe drumuri….

Am inteles ca pentru unii sunt expirat, ca eu nu fac nici doua parale in orice proiect si orice proiect este de viitor…Eu nu fac nici un „ban”,eu sunt omul prezentului si atat….

Ce sa zic? Ce sa contrazic?

Nu contrazic pe nimeni…

Fiecare isi face socotelile asa cum vrea vis a vis de persoana mea….

Numai eu trec tulburat de credintele si obsesiile mele  prin si peste toti….

Nu sunt nici papusa,nici obiect de studiu din indepartatul paleolitic,nici nu-mi plang de mila…..

Sunt cum sunt, cine tine la mine, cine ma iubeste, se „inhaiteaza” cu mine fara nici un fel de socoteli….

Am urat totdeauna socotelile de viitor sau prezent mai ales atunci cand le simt….. la ceilalti. Eu am construit si construiesc,eu am fata brazdata de riduri, par putin, sunt  destul de batran dupa”biroul populatiei” dar mintea mea este la fel cum a fost si cum va fi pana la ………Poate si trupul daca nu l-as intoxica ca un idiot cu destule tigari…. Scurt,rezumat,   sunt Ioan Avram….. Este o mandrie si bucurie-pentru unii- sa fie cu mine, este  o jena- abia ascunsa-  la altii sa-mi fie alaturi …

Eu ii  respect pe toti…

Pentru ca in primul rand ma respect pe mine…Si fiinta mea   dinlauntru imi spune ca niciodata nu m-am impus cu forta si nici n-am cautat de-a „chitibuselea” sa conving pe cineva… Asa cum eu ofer un cec in alb vreau ca si ceilalti sa faca la fel..

.Daca pot,daca nu pot ,asta este….

 

15 gânduri despre “Note la 26 decemvrie ….(I)

    • @fiecare cititor de al meu poarta in ranita bastonul de maresal….. Poate oricand sa-mi ia locul,sa ma intreaca…Nu sunt invidios,nici orgolios si recunosc valoarea acolo unde este…Va invit veniti cu texte pentru/pe acest blog…. Sunt sigur ca vor fi bine primite si apreciate….

      Apreciază

    • @O, stimata doamna,este foarte special sa ascultati Phoenix(cu acele extraordinare texte Foarta-Ujica) in zilele de Craciun…Nu o fac decat oamenii cu adevarat deosebiti…Oamenii care cred in renasterea din cenusa….. Chiar nu doriti sa colaborati la blogul nostru…?Eu cred ca acest blog are nevoie de scrisul Dvs……

      Apreciază

    • @este o fiinta extraordinara, altfel retrasa si care uneori nu are suficienta incredere in ea si in drumul ei…. Sovaie uneori, uneori este introspectiva pana la disperare….Dar este o fiinta de deosebita, cu o mare frumusete interioara…. Ma mai gandesc daca sa o prezint citittorilor mei… Trebuie sa am acordul ei, nu prea este „normal” sa apara in lume la „bratul” unuia urat si batran( ca mine…..), cine stie….voi vedea…Multumesc pentru propunere….

      Apreciază

    • @NU … caietele de care vorbiti sunt altceva….. o carte deosebita…Daca va apare in volum voi da un semnal pentru cititori….Va astept cu texte noi de fiecare zi in care Dvs. scrieti ce doriti, de la bucurie la disperare, de la proiectele dvs. sau altora la lumea asa cum o vedeti….

      Apreciază

Lasă un comentariu