Dimineata devreme cu bruma pe parbriz calcand…..(din „Cartea Golfului cu maci”)


Se prea poate sa fie o dimineata  rece.A treia de dupa Craciun…. Obosit si infrant si aproape fara nici un chef de  a face ceva….Nici macar sa se gandeasca la  ceva…Dimineata paupera,saracacioasa cand toate vin dintr-o data brutal catre tine trezindu-te si toti imparatii sunt goi de vestimente, de  caracter (daca imparatii au caracter) si mai ales de rolul lor important si  maret de a conduce lumea…….. …Cand iluziile(cate sunt, cate s-au strecurat la suprafata!) s-au frant una dupa alta…. De fapt nu este vorba de iluzii,el n-a mai avut iluzii demult… si nici nu vrea sa-si faca sau sa auda de ele….

Te trezesti intr-o dimineata devreme si constati ca vrei sau ai vrut prea mult……Si ca lucrurile sunt departe de tot ce ai crezut  pana in ultima clipa……Toate raman in urma,toate sunt undeva ramase in  balonul clipei care a fost,insirate asa ca niste margele de margaritar….

Dupa soarele nefiresc  al  zilelor de Craciun   vine dimineata  rece  cu bruma groasa cat degetul si care imbraca parbrizul masinii.Masinii tale mici  deja batrane deja de o varsta cu tine care trage din rasputeri sa se mentina tanara si apta de efortul fiecarei zile….

Nu,nu revezi tot ce a fost,nici nu le ascunzi, nici nu incerci sa le stergi……. Astea nu  se pot uita…..Fac parte din viata ta  asa cum ai fost si cum ai vrut sa fie….La   cerintele pe care  ai vrut sa fie,la valoarea pe care crezi ca o ai….Nici nu te intereseaza daca  o recunosti,valoarea,doar tu….Stii ca este acolo si  o porti cu tine oriunde pana la final….. O intorci pentru ultima oara pe sub mana si ea se roteste usor cu  gratia inascuta a fiecarei femei care se stie iubita…. De  departe  muzica ca o senzatie,ca o apasare….O intorci incet pe sub mana….Ai spus destul, ai dat firesc  ce ai avut…….  Vei mai da daca ti se va cere…pentru ca o iubire cere mereu confirmari……….desi poate nu ti se va  mai cere niciodata….

Nu esti confuz,doar trist…..

Anunțuri

Un gând despre “Dimineata devreme cu bruma pe parbriz calcand…..(din „Cartea Golfului cu maci”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s