Fotografie asupra orasului- la amiaza


Prima duminica din an.Brasovul la amiaza sub asediul unui frig  normal dar neobisnuit pentru zilele calde care l-au „anticipat”….. Ajung la Belvedere  cele doua locuri   in forma de istm care pe langa locul   larg unde poti sa parchezi masina iti ofera o panorama extraordinara asupra orasului…. Orasul este undeva sub tine suficient de aproape si totusi destul de departe ca  sa-i realizezi marginile…. Pe soseau sir continuu de masini  dinspre Poiana Brassov catre oras…. Vacanta s-a sfarsit, oamenii pleaca in „ciopor” catre casele lor….Unii  se opresc la Belvedere si admira pentru cateva  minute panorama  orasului…. A iesit soarele, cartierele marginase  se vad    in lumina undeva in spatele lor Lempesul dealul  ce  apare ca un ghimpe in campia Tarii Barsei…

In orasul centru  nu este soare niste nori atrasi de Tampa se pun in calea razelor…. Stau si ma gandesc la  toate si la  cineva  apropiat si drag…este departe…. Mi se pare  ca departarea nu este o piedica si daca sunt mai concentrat poate  sa fie aici langa mine…Cum a fost si altadata….. Colinele din jur sunt acoperite cu un puf de zapada, totul pare  amortit si deloc incalzit de razele  fara  forta ale soarelui… Pe sosea masini, vacanta s-a sfarsit,un nou an,aceeiasi si totusi altii….

Inapoi  spre oras, intru cu greu in convoi….. Spre Poiana sens liber  si dintr-o data apar in carduri masini cu numar de Basarabia(Moldova). Realizez ca schimbul se face din mers….Romanii de aici au parasit  camerele de hotel si pleaca spre casele lor, romanii de dincolo vin  in aceeasi statiune pentru aceleasi sarbatori,Craciunul si Anul Nou…Pe stil vechi de asta data….

Toate sunt aceleasi  si noi  totusi  parca mai tineri cu un  an…..

In Poiana Brasov se schimba liniile. ..

Pleaca romani,vin romani….

Cobor spre orasul deja agitat cu gandul la un orasel    nu departe de aici ….. unde este un deal….

Dealul   nostru…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s