2015.Top Avram: matinale Radio


Me deplasez destul de mult cu masina….. Deseori, dimineata devreme…

Si ascult radioul   in masina,…… Un matinal trebuie sa fie alert,sa aiba informatie proaspata(adica stiri…..) si nu bancuri de conditie  jegoasa si  analfabeta…. si muzica…. Cu el,cu matinalul incepi o alta zi de munca….. Si muzica trebuie sa vina la timp,la fix si sa se lege cu atmosfera    de trezire la „viata”……. Muzica trebuie sa   vina  la momentul potrivit…… N-am sa-l uit toata viata pe marele jurnalist Paul Grigoriu si al sau Matinal.….. Cand Paul,dupa o stire  in doi peri,dura ,fara lacrimi, „punea”    „Satisifaction„-ul lui Rollingstones   stirea si muzica se loveau una de alta si plecau aproape corp comun  catre tine,ascultator……..Exact cum trebuie, ca sa receptez ceea ce trebuie….

In topul   matinalelor radio in anul ce a trecut pe locul intai  se situeaza(la mare distanta fata de celalalte)…. Radio Romania Actualitati…..(RRA)

Jurnalism de calitate,ritm alert,muzica de calitate.Nu ati observat ca RRA este singurul post de radio   a carei  pachet muzical nu se repeta la nesfarsit precum o placa de patefon  stricata….? RRA  nu  traieste de pe urma bancurilor, nici a playlist-ului, nici cu informatii „culese” de pe net….

Pe locul doi  „Europa FM”… datorita unui  foarte bun jurnalist:Vlad Petreanu.Muzica lor,  cateodata,   de valoare    se „bazeaza” pe  play-list in idioata „traditie” impamantenita la noi de  facatori veniti cu „straita” in bat  de pe alte meleaguri, sa ne faca   posturi  de radio comerciale…..  Pachete muzicale ce se repeta..si se tot repeta…Asa ceva nu este admisibil la un radio serios!

Urmatoarele locuri    sunt libere, apoi,restul de-a valma…Total neinteresante…..  De la Kiss la Zu, trecand  prin Magic..…. si apoi  altele….Amarate posturi de nisa…..

Nisa  subculturii,a gang-ului,a „cartierului”(in sensul  rau…..)……. Ca un cartier, de la  aceste posturi de nisa, ajunge sa aiba  zeci de mii de  „sub-ascultatori” este o alta problema de care nu ma ocup aici…..

Ca se lauda aceste posturi de nisa  cu multe „ascultari” este si  problema celor  care  le asculta…….

 

.N-am luat in considerare pentru top   posturile  de radio regionale (din motive obiective….)…….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s