Extraordinarul Paul Grigoriu si necrutatoarea lui carte de memorii


Voua  cei care iubiti  autenticul si inteligenta , care incercati sa aflati valoarea, va recomand  ultima carte(postuma) a lui Paul Grigoriu…..

Paul Grigoriu unul din cei mai mari oameni de radio pe care i-a avut Romania…. Nu am ascuns, nu ascund   aprecierea mea superlativa   pentru  Paul Grigoriu….Ca  traiectul  vietii lui    se aseamana cu al meu,ca era un om  de o informatie si cultura  exemplara ca nimic nu-i era strain de la rock la simfonic de la cartile mari  la romanele politiste…. A fost un om de valoare, unul dintre putinii  care dupa 1989 au incercat sa tina  scara de valori  normala a Romaniuei….

M-a indurerat  disparitia lui fulgeratoare(se va implini curand anul……). Paul Grigoriu(a carui voce extraordinara imi  persista  cu fiuecare pagina din carte pe care o citesc)  este din  oamenii  care au incercat sa salveze Romania de la esecul moral  spre care se pravale….

Nu spun vorbe mari……

Citi aceasta carte….

„Cutele si cutrele memoriei”

Cititi aceasta carte care este necrutatoare cu  autorul dar si cu distinsii lui colegi si/sau subalterni de la Radio…..

Veti constata ca la   multi dintre ei  este prea valabila povestea cu „imparatul este gol”…

Uluitor pentru mine   este sa constat ca oameni  despre care aveam o parere, nu buna, se bucura de aceeasi aprecire  din partea lui Paul Grigoriu…..

In fond Paul Grigoriu  face parte din generatia noastra care a fost cu adevarat deosebita si care ar fi putut fi benefica acestei Romanii…De ce nu a resuit aceasta generatie sa  schimbe fata Romaniei este o alta poveste….. La fel cum o alta poveste ar fi despre   regretul  noatru al celor ce facem parte din ea  si  -sunt sigur- regret  si  a lui Paul……   ca n-am reusit….

Anunțuri

2 gânduri despre “Extraordinarul Paul Grigoriu si necrutatoarea lui carte de memorii

    • @Angi: ai dreptate…Paul G. a „explodat” in „atentia generala” in 1990.Avea 45 de ani….. Nu „mancase „,era un foarte mare cunoscator/critic de muzica rock de un gust desavarsit,un om prea citit etc,etc…. Multi il stiau de la Radio Vacanta…..

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s