Devalizarea UCMR Resita oprita …O poveste- poate- cu un final corect…. De ce nu se poate( nu s-a putut) si la SC ROMAN SA Brasov?


Vai si amar zic banatenii mei…

Vai si amar  despre  UCMR-faimoasa uzina care producea motoare navale performante si echipamente hidroenergetice de clasa.Nu pentru  vreun paraias de munte pe care se chinuie „gospodarii” din Romania de azi sa injghebeze vreo microhidrocentrala, ci pentru hidrocentrale   de forta,gigant si amintesc aici Portile de Fier 1,o constructie  la cel mai inalt nivel tehnic si care  rezista si azi…Amintesc   scurt ca Portile de Fier 1 au  schimbat „geografia” zonei Orsovei si a Dunarii…..Cu puncte  slabe mai ales pe plan  sentimental (Insula Ada Kaleh este sub ape) dar si cu puncte tari   de valoare:GOLFUL…..  Golful Orsovei,orasul si zona sunt printre cele mai frumoase  lucruri cu care aramas Romania….. si pe care putini le stiu…. Golful care inseamna mai mult decat o fantastica frumusete este un loc,cum am mai scris,unde poti sa traiesti si sa mori….

Sa revenim la UCMR….. Uzina a intrat in porcaria numita „privatizare”  pecetluita cu dedicatii…si a ajuns pe mana  lui Chebutiu si Preda…. S-a mers din rau in mai rau…. A  aparut scandalul returnarii de TVA in care a fost implicat un libanez  dupa care cercetarile s-au extins…Dincolo de  procesul cu returnarea TVA care i-a trimis dupa gratii  este pe rol un nou proces  care intra in maruntaiele devalizarii acestei mari uzine….. Pana atunci procurorii au ras in carne vie….   conform site-ului http://www.expressdebanat.ro:

„Mult mai important decât ca inculpații să stea după gratii e însă altceva: recuperarea prejudiciului! În acest sens, procurorii DIICOT Caraș-Severin au instituit măsura asiguratorie a sechestrului constând în indisponibilizarea mai multor bunuri aparţinând SC Hydro Engineering SA. Printre acestea, Vila Renk, devenită reședința familiei Chebuțiu, Institutul de Proiectare de pe Calea Caransebeșului, terenurile aferente și alte bunuri. Însumate, ar însemna vreo 10 milioane de lei!

Procurorul de caz a indisponibilizat însă și altceva. Toată documentaţia care se găseşte în arhiva situată la parterul clădirii în care se află sediul SC Hydro Engineering SA, identificată cu ocazia efectuării percheziţiei la sediul acestei societăţi, și toată documentaţia care se găseşte la etajul patru, în încăperea denumită arhivă, aparţinând direcţiei de cercetare dezvoltare, neinventariată, precum şi documentaţia tehnică originală aferentă unui număr de 92 de modele industriale, aflate în aceeaşi încăpere. Aici e vorba despre documentația adunată în zeci de ani de activitate de inginerii din UCMR și însușită cu tupeu de inculpații Chebuțiu și Preda.”

Tot textul aici:http://expressdebanat.ro/institutul-de-proiectari-si-vila-renk-redevin-ale-umcr-ului-chebutiu-peste-zece-ani-in-puscarie/

Ma intre   naiv si  fara sa  necajesc pe nimeni, de ce nu s-a oprit atatia ani devalizarea marii Intreprinderi de Auitocamioane din Brasov-S.C.ROMAN S.A.???

Intreb…..

De ce nu s-au gasit procurori si judecatori ca la Resita….. si la Brasov….???

 

 

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre “Devalizarea UCMR Resita oprita …O poveste- poate- cu un final corect…. De ce nu se poate( nu s-a putut) si la SC ROMAN SA Brasov?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s