Basmul ieftin cu Polonia.Semnale din presa…


Traian Ungureanu(TRU)  confirma reintoarcerea la jurnalistica…

Ati auzit probabil si voi   cum plang marile puteri occidentale dupa Polonia socialista(adica  cea condusa de guvernul de sorginte socialista) si defaimeaza ordinar guvernul de dreapa a lui Kaczinsky…..

In Polonia- la safrsitul anului trecut- s-a instaurat un alt regim…Ceva mai de dreapta.Parlamentul  a fost curatat de polonezi de toate partidele de stanga…

Si auzim numai  plansete prin capitalele Vestului

Si campanii de presa prin asa zisele  mari    ziare independente ale Europei….

Ca la Vasovia s-a instaurat dictatura…

Mari tampiti mai sunt astia din vest, cateodata.,…..

Traian Ungureanu  cu un articol absolut deosebit,corect si care nu va place la multi…

Va asigur ca are dreptate…..

„Aşa-zisa crimă poloneză e un basm ieftin.

Nu starea democraţiei poloneze a pus în mişcarea brigada antideviaţionism. Nervii, ulcerul şi măgăria vin din altă parte. Mai întîi, din simplul fapt că anihilarea stîngii poloneze e insuportabilă pentru consensul european (format din stînga plus deapta de la celălalt capăt al lesei).

În al doilea rînd, refuzul vehement al noului guvern polonez de a accepta cote de refugiaţi i-a făcut pe nemţi să vadă Orban în faţa ochilor şi să îşi aducă aminte că democraţia poloneză e în pericol.

În sfîrşit, dedesubtul argumentelor care ceartă democraţia poloneză se află ciocnirea pe tema bazelor permanente americane cerute de Polonia. Germania şi Franţa nu le vor, pentru că se consideră datoare să garanteze confortul strategic al Rusiei. Peste un timp, cînd va fi prea tîrziu, luminile franco-germane vor înelege că au muşcat din momeală şi că au acceptat să fie mîna cu care Rusia loveşte în nervura slabă a Europei. Cu alte cuvinte, în punctul de sudură est-vest pe care Rusia l-a dorit mereu slab şi pe care Europa l-a mai abandonat o dată, cu preţul unei catastrofe, în 1939.

Din păcate, destulă lume crede, în continuare, că istoria e suma lucrurilor care nu se mai pot întîmpla şi că, din 1989  încoace, asistă la un foarte animat festival de coincidenţe.

În această logică, e absolut normal ca dreapta poloneză să aibă tot felul de necazuri repetate şi întîmplătoare: ba cade cu avionul prezidenţial în Rusia, ba cade cu statul de drept în faţa Germaniei! Ghinionn ideologic!

Defăimatrea stupidă a Poloniei nu e o insultă aruncată la nervi. Miza e Estul, de la Baltica la Marea Neagră.

Cu o Polonie demonizată pe motiv de uneltiri antidemocratice, Europa de Vest îşi îndepărtează aliaţii şi îşi apropie duşmanii.

Nu e o noutate, ci o filă în plus smulsă din manualul de sinucidere.

În fond, cine a deschis uşa valului musulman n-o va închide în faţa Rusiei. Sub privirile absente ale UE, Rusia desface şuruburile pe linia Varşovia, Kiev, Chişinău.  Secolul XX a trecut, în mare parte, degeaba.

Polonia l-a luat în serios, a fost antinazistă şi antibolşevică şi a dat lumii o biserică în care comunismul şi-a rupt dinţii. Stînga europeană îi numără şi azi, motiv din care n-are timp de adevăr.

Chiar înduioşată de problemele stîngii, Europa ar trebui să înţeleagă două lucruri. Mai întîi, că nu toate societăţile est-europene au fost anihilate de comunism, iar Polonia a fost luată în UE cu voce cu tot.

Şi, apoi, că o ţară care a trecut prin ce a trecut Polonia nu are nevoie de meditator la democraţie.

Polonia nu datorează nimic Europei. Asta, în timp ce Europa datorează Poloniei mult mai mult decît ştie sau vrea să îşi aducă aminte. „

 

Tot textul aici:http://adevarul.ro/international/europa/apa-polonie-1_56a5628637115986c6dcb590/index.html

Anunțuri

3 gânduri despre “Basmul ieftin cu Polonia.Semnale din presa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s